Eesti riigipea kõneleb maailmaorganisatsiooni ees peaassamblee ülddebatil 21. septembril ja räägib ÜRO rollist 21. sajandil, samuti Araabia kevadest, küberohtudest ja keskkonnaprobleemidest. Ilves võtab New Yorgis osa ka läbipaistvale valitsemisele ja kodanikuühiskonna kaasamisele suunatud rahvusvahelise initsiatiivi avaüritusest.

Ilves kohtub New Yorgis Serbia liidri Boris Tadićiga, et arutada olukorda sealses regioonis ning Serbia lõimumist Euroopa Liiduga. Ilves osaleb koos teiste New Yorki saabunud riigijuhtidega ka Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama vastuvõtul, samuti Liibanoni riigipea Michel Sleimani ja Soome presidendi Tarja Haloneni korraldatud üritustel ning kohtub Wall Street Journali ja Financial Timesi majandusajakirjanikega.

Ilves külastab New Yorgis ka Eestist pärit äritarkvara tootjat Erply.

Paet esineb 19. septembril sõnavõtuga peaassamblee raames toimuval mittenakkuslikke haigusi käsitleval kõrgetasemelisel kohtumisel. Samuti on tal kavas kohtumised Jordaania ning Indoneesia välisministriga ja diplomaatiliste suhete sõlmimine Nauruga.

20. septembril osaleb Paet Euroopa Liidu ja Venemaa välisministrite kohtumisel, frankofoonia riikide välisministrite kohtumisel ja võtab osa aruteludest Palestiina staatuse küsimuses. Samuti on välisministril kavas kohtumine Gruusia välisministriga ning 22. septembril osaleb ta Euroopa Liidu ja USA välisministrite kohtumisel, esineb sõnavõtuga tuumaohutuse teemalisel kõrgetasemelisel üritusel ning kohtub Ameerika Juudi Komitee esindajatega.

Samuti osaleb Paet rahvusvahelise kriminaalkohtu teemasid käsitleval kohtumisel. 22. septembril osaleb välisminister ka USA riigisekretäri õhtusöögil. 23. septembril kohtub välisminister Suurbritannia asevälisministri ja Human Rights Watchi esimehega. Samuti on kavas diplomaatiliste suhete sõlmimine Lesothoga.

Ka on ÜRO peaassamblee avanädala raames välisministril kavas kahepoolsed kohtumised Tai, Iisraeli, Brasiilia ja Palestiina välisministriga.