Õhku jäi küsimus, kas president viitas eelkõige Keskerakonna sisevalimised võitnud Edgar Savisaarele või on veel kandidaate, kes valituks osutumise korral Brüsselisse minna ei kavatse.

Riigipea rääkis ETV eetris valimisteks stardipauku andes: „Võrreldes esimeste Euroopa Parlamendi valimistega 2004. aastal on valimiste kord Eestis muutunud. Seekord ei saa anda oma häält eelistatud kandidaadile. Seekord tuleb valida erakonna-nimekirjade vahel. Loodan, et erakonnad mõistavad selle muudatusega kaasnevat vastutust; et nad esitavad kandidaatideks vaid inimesi, kes valituks osutumise korral ka Euroopa parlamenti tööle lähevad ja seeläbi õigustavad oma valijate usaldust. Need, kes kandideerivad vaid häälte püüdmiseks, petavad rahvast.“

Keskerakond lubas aprilli keskel öelda, kuidas näeb välja nende valimisnimekiri ja kas kandidaatide seas on üks või kaks Savisaart. Erakonna sisevalimised võitis Edgar Savisaar, kellele järgnesid Siiri Oviir, Vilja Savisaar, Jüri Ratas, Vladimir Velman ja Enn Eesmaa.

"Meie julgeme küsida oma erakonna liikmete arvamust, kes peaks meid Euroopas esindama. Oleme demokraatlik erakond ja iga liikme arvamus loeb ja on oluline," sõnas partei peasekretär Priit Toobal sügisel ERRi uudistele.

2004. aasta euroopaparlamendi valimistel kandideeris Keskerakonnas Savisaartest vaid Vilja, Brüsselisse sõitis Siiri Oviir.

Euroopa parlamendi valimised toimuvad 7. juunil 2009.