"Inimelu on habras, iga surm on ülearune. Sellest lähtudes on päästeamet kutsutud ja seatud tegema oma tööd: päästjad on surma suust välja toonud sadu ja sadu meie kaaskodanikke.

Eesti rahva tänu kuulub seetõttu kõikidele päästjatele. Osa sellest tänust kuulub ka Alekandr Jakovlevile, kelle saatus täna meie keskelt viis.

Ta hukkus, tehes oma igapäevast tööd ülima eneseohverdusega, jättes oma elu.Tunneme kaasa Aleksandr Jakovlevi emale ja isale, sõpradele ning kolleegidele," seisab peaministri ja siseministri ühisavalduses.

President Ilves avaldas samuti kaastunnet hukkunud päästja Aleksandr Jakovlevi lähedastele ja kolleegidele.

"Traagiline uudis noore päästetöötaja Aleksandr Jakovlevi hukkumisest Pärnu jõe veekeerises, kui ta läks hädasolijat päästma, langetab meie pead ja toob mõtetesse valu.

Avaldan kaastunnet Aleksandr Jakovlevi emale ja isale, lähedastele ning kõigile tema kolleegidele.

Mõelgem ka päästja elukutse valinud inimeste suurusele ning sellele, kuidas nad pidevalt riski piiril ja silmitsi eneseohverdusega meid kõiki teenivad," ütles Ilves.

Täna Pärnu jõele Sindi linna Sindi paisu alla inimest päästma läinud Pärnu päästekomando päästja, 1987. aastal sündinud Aleksandr Jakovlev uppus teenistusülesannete täitmisel.

Kell 10.50 sai häirekeskus teate, et Sindi linnas Sindi paisu all vajab abi kummipaadis olev inimene. Pärnu päästekomando kaks pinnaltpäästjat läksid paadiga jõele, kuid paat sattus veekeerisesse ning läks ümber. Kaks päästjat kukkusid vette ning jäid keerisesse, üks päästja vajus vee alla. Teised päästjad tõid vettekukkunud päästjad kaldale. Üks päästja pääses vigastusteta, kiirabi elustas Aleksandrit, kuid kahjuks tulemusteta.