Kõrgrõhkkond jätkub kuni neljapäevani ja temperatuur tõuseb sisemaal üle 30 kraadi. "Ilm on suurema sajuta, kuigi ajuti võib ka hoovihma sadada. Kõige suurem hoovihma võimalus on enne neljapäeva täna," ütles Riigi ilmateenistuse valvesünoptik täna Delfile.

Merevesi jääb külmaks, sellest hoolimata, et päike seda hakkab kuumaga üles soojendama ja tuul hakkab vaibuma ning muutub lähipäevadel muutslikuks. "Kuna vesi on ikkagi nii külmaks läinud, siis soojenemine võtab kõvasti aega. Soome lahes püsib täna ja homme veel kagu-ida tuul, mis ei soodusta vee soojenemist, aga tuul on mõõdukas," lausus sünoptik täna Delfile.

Sünoptiku sõnul võib mõnes lahesopis Soome lahel vesi ka soe olla. "Igal pool pole ilmateenistusel kahjuks vaatlusandmeid. Idatuulele suletuks jäävates lahesoppides võib teoreetiliselt vesi olla soe. Veetemperatuur on Soome lahel meie vaatluspunktides 7-12 kraadi, välja arvatud Narva-Jõesuus, kus see on 24 kraadi," kommenteeris sünoptik.

Lääne-Eestis on meri 20-24 kraadi soe ja see jääb edaspidigi soojaks. "Idatuul võib täna ja homme vett natuke jahutada, kuid tuul läheb edaaspidi nõrgaks ja muutlikuks. Lääne-Eestis on vesi palju madalam ja see soojeneb palju kiiremini" ütles sünoptik.