Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi sünoptik Merike Merilain ütles Eesti Päevalehele, et eile suve viimasele päevale kohast kuni kaheksateistkraadist “leitsakut” enam oodata pole.

“Päikest ja sooja peaks veel jätkuma kuni reedeni, mil hakkab jälle suurenema sajuvõimalus. Pühapäeval võib aga tulla selle sügise esimene tõsine tormiilm,” osutas Merilain, kui pikalt võib tänavune vananaistesuvi veel kesta.

Juba järgmisel nädalal on aga oodata uut, kuid hoopis külmemat kõrgrõhuala. Kuna see on peale tulemas põhjapoolsetelt laiuskraadidelt, peaks see endaga lisaks kuivadele ilmadele ühes tooma ka öökülmad.

Põlvamaa ilmatark Elmar Kuus ehk Kuuse-taat kostis omalt poolt, et oodata on ilusat sügist. “Tänavune sügis tuleb tavalisest mõnevõrra soojem ja pilvine, kuid ilma vihma ja lumeta,” tõi Kuus välja. “Juba viis eelnevat sügist on sellised olnud ning suure tõenäosusega kordub see jälle ka sel aastal.”

Kuus märkis, et praeguse vananaistesuve taolisi kuni viiepäevaseid soojaperioode, mil temperatuur tõuseb viieteistkümne kraadini, peaks jaguma ka oktoobrisse. Esimene suurem külm peaks aga ilmatarga hinnangul löögile pääsema alles detsembri lõpus või siis hiljemalt jaanuari alguses.