"Taunitav see, kui keelt ja kultuuri kasutatakse poliitiliste eesmärkide saavutamiseks. Keele tundmise vastu olemine oleks ju naeruväärne," ütles Raag Delfile antud kommentaaris.

Lisaks vene keelt propageerivale etteütlusele on selliseid üritusi korraldanud nii Prantsuse Instituut kui ka Eesti Keele Instituut, mis viib igal aastal emakeelepäeval raadios läbi etteütluse. Raagi arvates neis sündmustes mingit põhimõttelist erinevust pole, kuid oma rolli hakkab mängima kontekst, millesse venekeelne etteütlus paigutub.

"Eesti puhul seotakse ka kõige lihtsamad kultuuriasjad vahel ideoloogilise sõja vankri ette ja see on taunitav. Meil ei saa olla midagi oma naabri või naabrite vastu. Meil võib olla vastumeelsus nende poliitiliste agendade vastu," märkis ta.

Kuigi kultuurinähtusest poliitilises kontekstis rääkimise katsed on Raagi arvates kahetsusväärsed, pole tema meelest vaja sellest ennast tingimata heidutada lasta. "Me ei pea kultuurist jätma rääkimata selle pärast, et keegi tahab seda oma poliitilistel eesmärkidel ära kasutada," leidis Raag.

"Sellesse üritusesse tuleb väga rahulikult suhtuda," leidis Raag ülemaailmsest vene keele etteütlusest rääkidas. "See oli ju vabatahtlik. Mida see meile saab halba teha, kui me oleme oma nägemuses ja haridustaotlustes kindlad?" küsis ta retooriliselt.

Raagi arvates on igale väikerahvale vajalik ja uhkuse asi võõrkeeli, ka oma naabrite keeli osata. "Kui me läheme näiteks Belgiasse, siis keskmine belglane räägib teile vastu ilma probleemideta saksa, prantsuse või flaami keelt. See peaks olema väikerahva uhkuse küsimus, et me suudamegi rohkem," leidis Raag. "Minu meelest oleks loogiline, kui iga eestlane oskaks nelja keelt, millest üks võiks olla meie naabrite keel - vene keel," märkis ta.

Ülemaailmnset vene keele etteütlust Totalnõi Diktant korraldati Tallinnas eile juba kuuendat korda. Üritus toimus üheaegselt Solarise keskuse kontserdisaalis, Tallinna Ülikoolis ja Vene Kultuurikeskuses. Tallinna oli tulnud etteütlust läbi viima ka vene superstaar Dima Bilan.