Raag on ametist lahkumise plaani pikalt kaalunud ning rääkis sellest esmaspäeval ETV juhatuse koosolekul, kirjutab EPL Online.

“On lootus, et asjad paranevad, seetõttu jätkan,” ütles Raag Delfile, viidates audiitor- ja konsultatsioonifirma KPMG poolt pakutud arenguvariandile. Selle kohaselt peaks Eesti Televisiooni (ETV) ja Eesti Raadio (ER) eelarve suurenema 12,5 protsenti aastas. Valitsuses heakskiidetud tuleva aasta eelarveprojekti kohaselt aga suureneks ETV eelarve vaid kolme protsendi võrra.

Valitsuses heaks kiidetud eelarveprojekti kohaselt saab avalik-õiguslik ringhääling järgmisel aastal riigieelarvest 274 495 700 krooni. ETV osaks jääb tõenäoliselt summa suurusjärgus 185 miljonit krooni.

ETV ei pea seda summat hea programmi tootmiseks piisavaks. Raag on öelnud, et ei sa olla uhke olla programmi üle, mille ETV jaanuarist eetrisse laseb.

Uue avalik-õigusliku ringhäälinguorganisatsiooni moodustamise otstarbekust analüüsinud KPMG Estonia pidas pikemas perspektiivis kõige paremaks arenguvarianti, mille järgi võiksid ETV ja ER ühineda, moodustades ühe juriidilise isiku, mille allüksused pole iseseisvad.

Arenguvariant näeb ette ETV ja ER-i eelarve suurenemist aastatel 2004-2007 12,5 protsenti aastas. Aastaks 2007 peaks ETV ja ER-i eelarve ulatuma ligi 425 miljoni kroonini.

KPMG hinnangul on ETV ja ER-i ühendamise vajalikeks eeltingimusteks uue, kogu ringhäälinguorganisatsiooni vajadusi katva ringhäälinguhoone ehitamine ja nüüdisaegse tele- ja raadiotehnoloogia kasutuselevõtmine.

Hetkel on Ilmar Raag haiguspuhkusel. Tagasi lubab Raag olla ETVd juhtimas kuu pärast.