Alanud nädalal mõjutavad Eesti ilma kaks kõrgrõhuala, teatas EMHi oma kodulehel.

Valgevene kohalt Läänemereni ulatuv kõrgrõhuala taandub itta. 5.novembril läheneb uus kõrgrõhuala Skandinaaviast, see toob mõneks ööks külmakraade. Saju tõenäosus on väike.

Teisipäeval kõrgrõhuala põhjaservas lääne poolt saabuv mõnevõrra soojem õhk loob soodsad tingimused püsiva udu tekkeks, võib tibutada ka uduvihma. Öisel ajal on nullilähedane õhutemperatuur peamiselt lõunapiiri lähedal.

Kolmapäeval läheneb uus kõrgrõhuala. Öösel on udune, kuid võib ka veidi sadada. Tuul pöördub loodesse ja tugevneb väheke.

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhuala Skandinaavial ning levib ka üle Eesti. Taevas selgineb.Tuul on põhjast, öösel esineb mandri Eestis ja ka saartel rannikust eemal miinustemperatuuri.

Reede liigub kõrgrõhuala kese üle Eesti Pihkva poole. Selge ja tuulevaikse ilmaga langeb öine õhutemperatuur valdavalt miinusesse — võimalik kuni kuus miinuskraadi.

Laupäeval kaugeneb kõrgrõhuala kese Lõuna-Venemaa poole ning lääne poolt lähenev madalrõhuala loob tingimused lõunakaarte tuule tugevnemiseks. Öisel ajal valitseb miinustemperatuur. Saju tõenäosus on väike.

Pühapäeval taandub kõrgrõhuala veelgi kaugemale itta ja soojem õhk madalrõhuala kauges idaservas vallutab Lääne-Eesti. Ida-Eestis püsib öine miinus. Saju tõenäosus suureneb veidi Lääne-Eestis.

Esmaspäeval suureneb madalrõhuala idaservas sademete tõenäosus. Lõunakaarte tuul püsib tugev. Õhutemperatuur tõuseb ka Ida-Eestis plusspoolele.