Kiirelt üle Läänemere liikuvad tsüklonid toovad rohkelt sadusid ning nädala lõpul võivad sademed olla nii lörtsi- kui lumehoogudena. Reedel võib Läänemerele saabuda ohtlik tsüklon, mille tagalas on oodata põhjatormi reedest pühapäevani.

Esmaspäeval kujuneb Skagerraki kohal uus osatsüklon ja liigub teisipäevaks Soome peale. Laussadu levib sel ajal merelt üle Eesti ning päeval on suurem sadu möödunud.

Esmaspäeval puhub lõunakaarte tuul 6-12, rannikul kuni 15 m/s, teisipäeva öösel tugevneb edelatuul 12-17 m/s, päeval tuul nõrgeneb ja pöördub kagusse. Sooja on 10…14.

Kolmapäeval sajab vihma ja paiguti on sadu tugev. Tuul pöördub idast üle lõuna- ja läänekaarte õhtul põhja 5-10, saartel 14 m/s. Sooja 7…12.

Neljapäeva öösel sajab vihma, päeval võib olla sajuta. Algul puhub tugev loodetuul, seejärel pöördub üle läänekaarte kagusse ja nõrgeneb. Sooja 3…8 kraadi.

Reedel võib Põhjamere ja Skagerraki kohal kujuneda aktiivne tsüklon, sest Skandinaaviale laskunud külm kohtub lõunalaiustelt saabunud soojaga ning tekitab võimsa õhukeerise, mis liigub küllalt kiiresti Läänemerele.

Öösel ja hommikul tugevneb kagu- ja lõunatuul 12-17 m/s, päeval satume tõenäoliselt tsükloni keskme mõju alla ning tuul raugeb, õhtul võib saartel puhkeda põhjatorm (20-25 m/s), mis ööl vastu laupäeval levib ka mandrile.

Algul sajab vihma, seejärel lörtsi ja lund. Õhutemperatuur tõuseb reede päeval kuni +10 kraadini ja langeb laupäeval nullilähedaseks.

Pühapäeval puhub tugev põhja- ja loodetuul, tuul nõrgeneb järkjärgult päeval. Kohati sajab veidi lörtsi või lund. Öösel on –2…+5, päeval 0…+7°C.