EMHI ilmaprognoosi kohaselt puhub reedel ja laupäeval Väinamerel tuul puhanguti kuni 23 m/s ning reede õhtuks on Pärnu lahes prognoositud veetaseme tõus 120 sentimeetrit üle keskmise, teatas Väinamere Liinid OÜ.

Liiklus on praeguse seisuga häiritud Kuivastu-Virtsu liinil, kus parvlaev Viire oli alates kella 14-st sunnitud tuule tugevnemisel kiirusele 17-18 m/s katkestama liini teenindamise. Saaremaa ja mandri vahelist liiklust teenindab parvlaev Regula, mis väljub Virtsust paaris- ja Kuivastust paaritutel tundidel.

Väinamere Liinid teenindusjuht Anu Hiiuväin palub reisijatel arvestada tavapärasest pikemate ootejärjekordadega. „Tormitingimustes, kus laevaliiklus on häiritud, tekivad ühe laeva liiklemisel tippajal pikad ooteajad nii üldjärjekorras kui eelisjärjekorras, kuna laevale minek toimub skeemi alusel, et poole laevapinnast katavad broneeringutega ja poole üldjärjekorras ootavad sõidukid,“ selgitas Hiiuväin.

Rohuküla-Heltermaa liinil halvendavad põhjakaarte tuulte korral üle 15 m/s laevade sildumistingimusi Heltermaa sadama rekonstrueerimistööd, mistõttu laevadel on võimalik kasutada vaid üks ohutu kai. „Lisaks tuulele häirib Rohuküla-Heltermaa liinil laevaliiklust ka veetaseme tõus rohkem kui 60 cm üle keskmise — sellisel juhul ei tööta sadamakai venderdus enam korrektselt ja ei ole tagatud meresõiduohutus sildumisel,“ selgitas Hiiuväin.

Häirete korral laevaliikluses kaotavad e-piletid ja broneeringud kellaajalise kehtivuse ja muutuvad nö eelisjärjekorra piletiteks ning kehtivad ka järgmisel päeval pärast liikluse normaliseerumist. Samuti ostetakse liiklushäirete aegsed e-piletid tagasi täishinnaga.

Väinamere Liinid paluvad reisijatel võimalusel lükata saartele ja mandrile sõit edasi kuni liikluse täisvõimsusel taastumiseni. Operatiivset parvlaevaliiklusinfot edastatakse kodulehel www.tuulelaevad.ee liikuval inforibal ja uudiste menüüs.