Reformierakonda kuuluv Märt Vooglaid ütles ERR-ile, et kolmapäeval kohtub Lemetti Viimsi vallavolikogu koalitsiooni esindajatega.

"Kui meie seltskond kiidab Lemetti heaks, siis järgmisel nädalal saab volikogus juba tema kandidatuuri hääletusele panna," märkis Vooglaid. Reformierakond on Viimsis võimul koos Isamaa ja sotsiaaldemokraatidega ning neil on volikogus kindel enamus.

Illar Lemetti pole ühegi erakonna liige ning Vooglaiu sõnul pole Reformierakond seadnud tingimuseks tema erakonda astumist.

Vooglaid märkis, et nad otsisid vallavanemat, kel oleks juhtimiskogemus, arusaam riigi mehhanismide toimimisest ja administratiivne võimekus. "Soovime valla efektiivset juhtimist," sõnas Vooglaid.

Illar Lemetti oli kuni viimase ajani ametis Maaeluministeeriumi kantslerina, kus ta heitis valgust toonase ministri Mart Järviku küsitavatele võtetele. Järvik kaotas ministrikoha, valitsus sundis lahkuma ka vilepuhujana tegutsenud Lemetti.

Eelmine Viimsi vallajuht Laine Randjärv pidi oma ametist loobuma pärast seda, kui otsustas vallandada Viimsi kooli juhi. Hiljem, asjaolude selginedes muutuis ta oma otsust ja ennistas koolijuhi ametisse, ent tormakas käitumisviis võttis siiski töö nii Randjärvelt kui ka vallas hariduse valdkonda ohjanud abivallavanem Georg Aher.