“Kodanikualgatused on teretulnud, kuid tehku seda ausalt,” kommenteeris Delfile Ike Volkov, kelle sõnul on ta seatud halba valgusesse, sest arhitektide liidu esimehena on ta väljendanud oma vastuseisu samba püstitamisele praegusel kujul.

Ike Volkov sai teada, et on andnud allkirja monumendi rajamise poolt veebilehel vabadusesammas.planet.net juba reedel. Volkovi toetusallkirja numbriks on märgitud 1833 ja ametiks arhitekt.

“Minu teada rohkem Ike Volkovi nimelisi arhitekte Eestis ei ole,” on mees veendunud, et tegemist ei saa olla nimekaimuga. Tema “allkiri” oli üleval aga ka veel täna pärastlõunal.

Allkirjade kogumise kampaania algatanud Tarmo Kruusimäe kinnitusel toimub kontroll allkirjade üle ip-aadresside, meiliaadresside ja terve mõistuse ning loogika abil.

“Pole probleemi, saame ära kustutada,” kinnitas Kruusimäe, kes korraldab aktsiooni Eesti kodanikuna.

Kui alguses ei olnud leheküljel mingit võimalust anda teada soovist mõni allkiri ära kustutada, siis nüüdseks on see võimalus meiliaadressi näol loodud.

Tema kinnitusel sai ettevõtmine alguse, sest paljud inimesed tundsid muret, et kui kogutakse allkirju samba vastu, siis peaks olema võimalus ka sammast allkirjaga toetada.

“Patt oleks olnud jätta asi sinnapaika ja öelda, et mul ei ole aega,” lausus Kruusimäe.

Täna õhtuks oli aadressil http://vabadusesammas.planet.ee antud Vabadussõja võidusamba toetuseks ligi 3700 allkirja.

Vabadussõja ausamba vastastel oli aga aadressil http://www.vabadusesammas.co.ee koos üle 6 300 allkirja.