Iivi Anna Masso, tunnustatud kolumnist ning välis- ja julgeolekupoliitika mõjukas sõnastaja, tuli riigipea nõunikuks jaanuaris 2013 välispoliitilise kuukirja Diplomaatia peatoimetaja ametist, teatas presidendi kantselei.

Enam kui kahe aasta jooksul nõustas ta Vabariigi presidenti paljudes välis- ka julgeolekupoliitikat ning samuti sisepoliitikat puudutavates küsimustes, osales riigipeale oluliste avalike esinemiste ettevalmistamises.

Iivi Anna Masso lahkus presidendi nõuniku ametist seoses tegelikele vajadustele vastavate struktuurimuudatustega Vabariigi presidendi kantseleis, mille käigus koondati ka Vabariigi presidendi täitmata olnud kaitsenõuniku, välisnõuniku ja teadusnõuniku ametikohad.

Masso on olnud viimasel ajal avalikkuse tähelepanu all seoses nn Eesti-Soome Twitterisõjaga. Vabariigi presidendi nõunik Iivi Anna Masso säutsus nimelt Twitteris, et soovitab Yle Eesti korrespondendile Risto Vuorinenile intervjuusid mitte anda, kuna mees levitab ja õhutab tema hinnangul Kremli propagandat.

Facebookis kirjutas Masso sama mõtte pikemalt lahti: "Sai tõdeda, et tänini mõnevõrra Soome Yle-le Eestist korrespondenditööd tegev ajakirjanik Risto "Eesti lapsed söövad puulehti" Vuorinen tegeleb nüüd juba otsese Kremli propaganda ja böbbelsliku laimu levitamisega nt siin Facebookis, sellele ise takka kiites. Teadmiseks kõigile Eestis, kellele Vuorinen võib nüüd ja tulevikus näiteks intervjuupalveid esitada. Targem on teda boikoteerida ja ignoreerida."

Hiljem põhjendas Masso Kuku raadio debatis enda väljaütlemisi selliselt:

"Kuna ma sain teadlikuks sellest, et Vuorinen on levitanud sellist mulle väga tuttavaks saanud äärmiselt madala stiiliga Eesti-vastast propagandat, seda kriitikute vastu kaitstes ja omalt poolt heaks kiites," ütles Masso ja lisas, et tegi sellest üsna põhjapaneva järelduse, et inimest, kes sellist materjali heakskiitvalt oma võrgustikele levitab, ei või ajakirjanikuna väga tõsiselt võtta.

Pärast skandaali puhkemist küsis EPL ka presidendi kantseleist, et kas see mõjutab Masso tööd presidendi nõunikuna, millele kantseleist vastati, et ei mõjuta.