Ayaloni sõnul tõstatas välisminister Urmas Paet kohtumisel pantvangis viibivate eestlaste teema. "Me tunneme muret koos Eesti rahva ja valitsusega," ütles Ayalon kolmapäeval koos Paetiga antud ühisel pressikonverentsil. "Me teeme kõik võimaliku, kuid kahjuks ei ole meil hetkel uut informatsiooni," nentis Iisrali asevälisminister ja kinnitas, et informatsiooni saamisel jagatakse seda kindlasti Eesti võimudega, vahendab BNS.

Ayalon avaldas lootust, et pantvangi võetud eestlased vabanevad peagi ning väljendas arvamust, et Osama bin Ladeni tapmine ei mõjuta nende saatust.

Osama bin Ladeni tapmist kommenteerides nentis Ayalon, et tegu oli õigusemõistmisega. "See oli kindlasti ka psühholoogiline tagasilöök terroristidele, kes ründavad meid selle pärast, kes me oleme, mitte selle pärast, mida me teeme."

Iisraeli asevälisminister Daniel Ayalon viibib kolmapäeval töövisiidil Tallinnas.

Ayaloni kohtumisel välisminister Urmas Paetiga arutati kahe riigi ning Iisraeli ja Euroopa Liidu suhteid. Mõlemad pooled kinnitasid riikidevahelisi häid suhteid ja koostööd. Paeti kinnitusel toetab Eesti Iisraeli ja Palestiina rahuprotsessi ning kahe riigi lahendust.

Ayalon kinnitas Iisraeli soovi rahuprotsessi edendada ning avaldas toetust Eesti soovile kandideerida 2012. aastal ÜRO inimõiguste nõukogu liikmeks ja 2020. aastal ÜRO julgeolekunõukogu ajutiseks liikmeks.

Samuti olid kohtumisel kõne all arengud Põhja-Aafrikas ja Lähis-Idas.