Kultuuriministeeriumi asekantsleri kantsleri ülesannetes Anton Pärna saadetud kirjas seisab, et seoses riigikontrolli poolt korraldatava auditiga "Kultuuriministeeriumi 2011. aasta raamatupidamise aastaaruande õigsus ja tehingute seaduslikkus", palus ministeerium Reimaad esitada info Iisaku muuseumis läbiviidavate aastainventuuride kohta. Vastava kirja saatis ministeerium 21. septembril, millele paluti vastust hiljemalt 10. oktoobriks. Täiendavad meeldetuletused saatis ministeerium e-postiga 13. ja 19. oktoobril, kuid ei ole seni vastust saanud, kirjutab BNS.

10. oktoobril saadetud kirjaga palus ministeerium Reimaad hiljemalt 17. oktoobriks lisada asutuse kodulehele viide avalikule dokumendiregistrile, kuid Iisaku muuseumi kodulehe kaudu puudub ligipääs muuseumi dokumendiregistrile tänaseni.

Muuseumi üldmeilile info@iisakumuuseum.ee saadetud e-kirjad tulevad tagasi teatega, et postkast on täis ja ei saa uusi sõnumeid vastu võtta. Kui muuseumil on ametlik e-posti aadress, mis on ära toodud ka muuseumi kodulehel, siis on muuseumi direktori ülesanne tagada sinna saabunud meilidele vastamine.

Iisaku muuseumi veebilehel puudub info juhi eelmise aasta palgaandmete kohta, mis on korruptsioonivastase seaduse rikkumine.

Seoses eeltooduga palub ministeerium Reimaal likvideerida puudujäägid muuseumi töökorralduses hiljemalt 1. novembriks, vastasel juhul kaalub ministeerium teha ministrile ettepanek tegemist Reimaaga sõlmitud töölepingu ülesütlemiseks tööandja korralduste eiramise ja töökohustuste rikkumise tõttu.

Vallo Reimaa kuulub Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) ning oli 5. aprillist 2007 kuni 23. jaanuarini 2008 Andrus Ansipi valitsuse regionaalminister. 20. jaanuaril 2008 kutsus IRL Reimaa ministri kohalt tagasi.