„Tegemist on täiesti tavalise triviaalse tsiviilvaidlusega. Üks pool on saanud kahju ja see on alati õnnetus. Ja see pool peab ennast kaitsma kõigi tema käsutuses olevate juriidiliste vahenditega. Võime selle teema juurde tagasi tulla, kui teada on riigikohtu seisukoht. Praegu spekuleerime teemal, mida ei ole. Räägime kohtuotsusest, mis võib-olla ehk kunagi tuleb,“ sõnas Gräzin.

Delfi küsimuse peale, kas ringkonnakohtu otsus on siis tema arvates mingi niisama naljakas vaheetapp, vastas Gräzin siiski, et ka ringkonnakohtus töötavad tõsist tööd tegevad tõsised inimesed.

Küsimusele, kas Eesti välisministri – kes peaks ju ometi olema Eesti nägu välismaal –, seotus küsitavate äripraktikaga, ei too Eestile mainekahju, vastas Gräzin loetledes mitmeid teisi ärialal läbikukkunud nimekaid poliitikuid kaasajast kuni George Washingtonini välja.

„Igas ettevõtmises tuleb ette võitmisi ja kaotamisi,“ sõnas Gräzin ja lisas, et see on igati tavapärane ja normaalne. „Olen aidanud väga paljusid inimesi, kelle on äris halvasti läinud ja iga kord on sellisel juhul nende esimene reaktsioon olnud kahjude minimeerimine,“ kinnitas Gräzin. Küsimusele, kas mõnes olukorras ja mõne eriti vastutusrikkas ametis oleva isiku puhul ei oleks mõistlikum rahalise kahju minimeerimise refleksile vastu panna ja minimeerida hoopis kahju mainele ja väärikusele, jättis Gräzin otsese vastuse andmata.

Küsimusele, kas see ongi see Eesti ärikeskkond, mille reklaamimisega Reformierakond palju aastaid vaeva on näinud, arvas Gräzin, et Reformierakond ei olegi ärikeskkonda eriti reklaaminud. „Äris läheb mõnikord halvasti, see on normaalne äri osa,“ kordas ta.