MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust.

Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 33,1%, Keskerakonda 20,5% ja konservatiivset rahvaerakonda (EKRE) 17,5% valimisõiguslikest kodanikest. Esikolmikule järgnevad Eesti 200 (9%), sotsid (8,7%) ning Isamaa (6,6%).

Märkimisväärselt on muutunud vaid EKRE toetus, mis on nädal varasemaga võrreldes kasvanud 1,5% ning viimase kolme nädalaga 3,4%. Eesti 200 toetus nädalaga ei muutunud ning nende kümme nädalat järjest kestnud tõus on hetkel peatunud.

Koalitsioonierakondi toetab kokku 44,6% ja opositsioonierakondi 41,8% vastajaist.

Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 28. jaanuarist 25. veebruarini ning kokku küsitleti 4004 valimisealist Eesti kodanikku.

Tulemuste presenteerimisel on keskendutud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sellisel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil - telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.