Salem võttis ise Järva Teatajaga ühendust pärast seda, kui ajakirjas TervisPluss ilmus lugu tervendaja Vitali Semjonovitš Lavrušast.

Salem lausus, et vaatas Lavrušat ja nägi seal väga palju halba. Juba Lavruša pilt ajavat talle hirmu peale, silmavaade olevat kuri.

Ajakirjanik tunnistab, et kui Salem näitas tumedatele laikudele Lavruša laubal, nägi temagi seal kirjeldatud silmi, suud ja sarvi, irevil nägu. „On see tõesti nüüd usk, et Lavruša kasutab oma ravis musta maagiat, või Salemi sisendatu, kuid korraks kõrvale libisenud paberiserva alt tunnen rahvatervendaja silmadest tulvavat pahameelt. Sest on ju temagi jumala nimel inimesi tervendanud, käskinud uskuda. Ja nüüd selline süüdistus,” tunnistab autor.

Salemi sõnul hirmuga inimesi mõjutataksegi. Ta tunneb muret, et eestlased lasevad end tumedatel jõududel allutada, jooksevad ühe sensitiivi juurest teise juurde, lubavad enda kallal kasutada hüpnoosi. „Hüpnoos ja sisendus on saatanast,” kinnitab ta.

Seetõttu olevat ka Lavruša ravi lühiajaline ning sellise pettuse eest raha küsida olevat häbematus.

Salemi sõnul ei tohi lasta võõrast oma energia enda kallale, sest side ravitseja ja ravitava vahel jääb kauaks püsima. Niigi vähese eluenergiaga inimene võib toita ravitsejat ka kauge maa taha ja selline asi võivat lõppeda isegi surmaga.

Salem õpetab, et esiteks tuleb paluda jumalalt püha vaimu, et ta vabastaks meid kurjusest ja oma suurest egost. Inimese ja jumala vahel peab olema vahetustehing, kus vana vaim lahkub ning püha vaim tuleb keha juhtima ja tervendama. Nii tekkivat Maa peale kosmiline perekond, kus kõik on omavahel seotud püha vaimu armastuse kaudu. Kõik meie praegused ühiskonna hädad nagu rahvastiku vananemine, kuritegevus, narkomaania, suitsiid ja HIV on Salemi meelest tingitud sellest, et inimesed ei oska pöörduda päikesejumala, meie eluallika poole.