Ilmateenistuse andmetel algab laupäeva hommik eestlaste jaoks meeldivalt – taevas on selge, mandril puhub tuul lõunakaarest, saartel kagust. Õhutemperatuur küündib hommikutundidel mandril 12-16 kraadini, rannikul kuni 19 kraadini.

Ilm kisub koledaks pärastlõunal – päikesepaisteline ilm hakkab taganema idanaabrite suunas ning meie maad võtab enda valdusesse Skandinaaviast saabuv madalrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail kannab tugev lõunavool meieni väga sooja õhumassi ning temperatuur tõuseb lausa 27-30 kraadini – vaid kagutuulele avatud rannik jääb paar kraadi jahedama õhutemperatuuri kätte.

Merelt liigub maapinna kohale madalrõhulohk, mis toob endaga kaasa niiskuse ja atmosfääri ebastabiilsuse. Esmalt suureneb hoovihma ja äikese võimalus saartel, õhtu poole ka mandril. Oht saada tugevate tuuleiilide ja äikesevihma osaliseks on suur. Õhtuks suureneb kagu- ja lõunatuule kiirus 15 meetrini sekundis.

Pühapäev ei tõota midagi paremat. Hommikupoolikut sisustavad tugevad hoolised äiksevihmad. Tuul pöördub kagust edelasse ning on tugev – kiiruseks ennustatakse 16 m/s. Õhutemperatuuriks lubatakse 15-20 kraadi.

Päeva edenes tundub ka ilm leebuvat – püsib hoovihmade ja äikese võimalus, kuid mida päev edasi, seda nõrgemaks need jäävad. Puhub tugev edelatuul, päevaste puhangute kiirusteks pakutakse 15 m/s, mis nõrgenevad õhtupoolikuks. Õhutemperatuuriks lubatakse mandril 20-22 kraadi, rannikul kuni 18.

Ilm otsustab ilusaks pöörduda aga just siis, kui paljudel algab taas uus töönädal. Madalrõhkkond eemaldub ning asendub pikkamisi kõrgrõhuga. Kuigi suureneb kuiva ilma tõenäosus, ei jää hoovihma võimalus välistatuks – seda eelkõige Ida-Eestis. Puhub tugev tuul läänest. Päeval tõuseb temperatuur 20 kraadi kanti.