Kõik projektis osalevad politseinikud ja päästjad viibivad lähetuses 30 päeva eesmärgiga parandada oma eesti keele kuulamis- ja rääkimisoskust ning valmistuda riiklikuks eesti keele tasemeeksamiks, teatas integratsiooni sihtasutuse pressiesindaja.

Politseinikud ja päästjad teevad lähetuses viibides erialast tööd ning tutvuvad piirkonna vaatamisväärsustega. Lähetatavaid juhendavad vastuvõtvates organisatsioonides tugiisikud — eesti kolleegid, kes aitavad kohaneda teistsuguses kultuurikeskkonnas.

Lõuna politseiprefektuuris on keelepraktikal kolm muukeelset politseiteenistujat Tallinnast ja Ida-Virumaalt. Lõuna-Eesti päästekeskuses viibib kaks ning Põlvamaa päästeosakonnas üks päästetöötaja Ida-Virumaalt.

Lähetatavad muukeelsed politseinikud ja päästetöötajad on projekti raames eelnevalt läbinud 120-tunnise eesti keele kursuse. Lisaks korraldas integratsiooni sihtasutus koolitused, kus selgitati lähetatavatele, milliseid võimalusi keele praktiseerimiseks lähetus keelekeskkonda pakub.

Tööjõulähetustes osaleb juunist 2006 novembrini 2007 kokku 105 muukeelset päästetöötajat Ida-Virumaalt ning 40 muukeelset politseiteenistujat Tallinnast ja Ida-Virumaalt. Lisaks viibivad Ida politseiprefektuuris lähetuses kokku 30 eestikeelset politseiteenistujat teistest prefektuuridest, et elavdada eesti keele kasutamist muukeelses piirkonnas ja tihendada tööalaseid kontakte.