Esimene sümptomitega haige perekonnas sai diagnoosi 12. aprillil, vahendab ERR-i uudisteportaal. Ameti pressiesindaja sõnul lähevad testimisele veel mitu pereliiget ja nakatunute arv võib tõusta Terviseamet tegeleb lähikontaktsete kaardistamisega.

Doktor Arkadi Popov ütles tänasel pressikonverentisl, et kui üleüldine trend näitab koroonapatsientide vähenemist, siis antud juhtum näitab, et kui eirata sotsiaalse distantseerumise reegleid, siis uued juhtumid tulevad.

"Seekord on tegemist ühe perekonnaga, kus mitu inimest haigestusid. Momendil on kõik inimesed saanud nõustamist epidemioloogide poolt ja nendega tegeletakse aktiivselt.

Popovi sõnul ei olnud sugulaskonna nakatumine seotud ühegi sündmusega, vaid lihtsalt lähedaste suhetega.

Epidemioloogid selgitavad Popovi sõnul välja kõikvõimalikud kolded. "Mingil juhul ma ei prognoosiks sellist stsenaariumit, et sellest kasvaks uus Saaremaa juhtum," ütles Popov.

Terviseameti Ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus ütles Põhjarannikule, et tegu on väga suure peresisese haigestumisega ning lähikontaktsete hulgas on ka sugulasi, mitte ainult ühe leibkonna liikmed.

"Kuna neis peredes oli juba varem tuvastatud haigestunuid, siis nüüd tehti testid ka teistele pereliikmetele, mis osutusid positiivseteks," ütles Muusikus.