Saka-Ontika-Toila tee on alates kella 16 suletud, kaevamiskoht asub 1,8 kilomeetril, s.o. Saka rahvamaja piirkonnas. Sama saatus võib oodata Toila ja Narva maantee vahelist teed, kus ühel pool teed on veetase nii kõrge, et pressib vett läbi maanteetammi truubi Jõhvi poole. Seda tehakse asemaavanema Agu Värimäe sõnutsi siiski äärmise abinõuna, sest siis jääks Toila rahvale ainsaks väljapääsuks Voka suund, aga selleks tuleb läbida küllaltki järsk jõeorg, teatas Päästeamet Delfile.

Jõhvi linn tuleb esialgu toime, kuigi ka seal on keldrites vett. Olukord on tõsine ka Püssis, Toila, Kohtla, Maidla ja Sonda valdades. Kohtla vallas rajatakse veetrass merre voolava kraavini, siis peaks olukord leevenduma.

Kohtla-Järvel on praegu veel 15 maja elektrita, sest elektrikilbid on vee all. Päästeteenistus ja Jõhvi-Üksik-Päästekompanii pumpavad majadest järjekorras keldritest vett välja.

Haigla ja koolimaja keldritest on vesi juba välja saadud, nagu teatas Kohtla-Järve aselinnapea Jüri Kollo. Samuti töötavad kanalisatsioonipumbad, mille kolmapäevase ülesütlemise tõttu nii suur üleujutus toimuski.

Nii et vett enam juurde ei tule, päästeteenistuse teatel ei sadanud kella viie ajal enam vihma ka.

Päästeteenistusele on lisandunud väljakutsed Toila valda, kus vesi on üle ujutanud üksikuid maju ja ühe aianduskooperatiivi territooriumi.

Kokku on Ida-Virumaa päästeteenistusel töös seitse autot, kolm pumbajaama ja kuus erineva võimsusega Albin pumpa, lisaks üks pump ja auto Rakverest ja üks auto, üks pump ja 27 meest Jõhvi Üksik-Päästekompaniist.