„COVIDi esimese puhangu ajal piirati üleriigiliselt plaanilist vastuvõttu. Praegu toimub haiglas nii erakorraline kui plaanipärane töö ja tulekul on nakkushaiguste hooaeg, mis sunnib nii töötajate kui patsientide kaitseks rakendama kõrgendatud ettevaatusabinõusid“ kommenteeris rangemate meetmete kasutuselevõtmist haigla ülemarst dr Toomas Kariis.

Alates 28. augustist kehtib haigla kõikides üksustes (sh hooldekeskuses) külastuskeeld. Erandkorras külastusloa saamiseks (näit surija külastamine vmt) tuleb pöörduda raviarsti poole.

Mitterikneva sisuga pakke on võimalik Ahtmes edastada EMO kontrollpunkti ja Järvel õendus- ja taastusravikliiniku ja hooldekeskuse garderoobi töötajate kaudu.

Kõikidele ambulatoorsele ravile ja uuringutele saabuvatele patsientidele ning nende saatjatele on kohustus haiglasse sisenemisel teostada käte antiseptika ja kanda kirurgilist maski, maskid on saadaval garderoobides ja registratuurides. Haigla töötajad ja statsionaarsed patsiendid kasutavad isikukaitsevahendeid eraldi juhendi alusel.

Erakorralise meditsiini osakond jaotatakse kaheks ning hingamisteede haigustega pöördujad suunatakse vastuvõtule V-korpusse (sissepääs 150 m EMO sissepääsust).

Taaskäivitati Ahtme DriveIN testimine

Alates 28. augustist töötab koostöös Medicumi ja Synlabiga Ahtme polikliiniku (Tervise 1, Kohtla Järve) ees taas Drive In telk, kus teenindatakse nii autoga kui jalgsi testima tulijaid.

Koroonaproovi andmiseks on vajalik kontakteeruda oma perearstiga või väljaspool perearsti tööaega perearsti nõuande liiniga tel 1220.

Perearst väljastab digitaalse saatekirja, mis jõuab avaliku testimise keskusesse. Kõnekeskusest helistatakse ja pakutakse inimesele sobilik aeg proovi andmiseks. Aega eelbroneerimata ei saa proovi anda.

Oluline on kaasa võtta isikut tõendav dokument.