Põhjarannik kirjutab, et on alust oletada, et 51aastane mees viibib kusagil Venemaal.

Andres Valme kadumisest andis teada tema endine abikaasa Jelena Valme. Jelena kirjutas Facebookis: “Laupäeval, 14. märtsil kell 20.50 Eesti aja järgi ületas ta Eesti ja Venemaa piiri ning pärast seda pole õnnestunud temaga ühendust saada. Tema telefonid ei vasta ja internetti ta ei ilmu. Ivangorodi politsei ei tea tema asukoha kohta esialgu midagi. Minu andmetel ei kavatsenud ta üldse Venemaale minna ning laupäeva õhtul pidi ta sõitma Narvast Kabelimetsa tallu. Sel päeval, 14. märtsil töötas ta Siivertsi kalmistul ning suundus Venemaale samas riietuses, millega töötas. Mingeid asju tal kaasas ei olnud.”

Ida prefektuuri pressiesindaja sõnul politsei Andres Valme otsimisega ei tegele, kuna on kindlaks tehtud, et mees ületas piiri Venemaa suunal. Sellest teavitas politsei ametlikult ka Jelena Valmet.

"Jelena Valme pöördus Narva politseijaoskonna poole seoses sellega, et tema abikaasa Andres Valme oli lahkunud kodust, kuid polnud tagasi tulnud ning temaga kontakti saamine ebaõnnestus," ütles Delfile ida prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistik. Politsei alustas koheselt asjaolude kontrollimist ja info otsimist, mille käigus selgus, et 14. märtsil kella 20.50 paiku ületas mees riigipiiri ning suundus Venemaale. See info edastati koheselt mehe abikaasale. "Kuna info kogumise käigus selgus, et mees lahkus ise Venemaale, siis puudub alus tagaotsimistoimiku alustamiseks," selgitas pressiesindaja.

Vastuolulise kuulsusega Andres Valme on tuntust kogunud sõjahaudade hooldajana ning külastas mullu suvel Viru Prospekti ajakirjaniku sildi all isehakanud Luganski rahvavabriiki, et näha oma silmaga konflikti, mille pärast tema sõjaväekõrgkooli kaaslastest sõbrad omavahel tülli on pööranud.

Tallinnas asunud kõrgema sõjalispoliitilise ehituskooli lõpetanud Andres Valme ütles toona, et tema omaaegsed koolikaaslased on kui zombistunud ja omavahel tülis, sest osa neist pooldab Ukraina terviklikkust ja teised on Moskva-meelsed.

Tal on näiteks siiani kehtiv odioosse Vene poliitiku Vladimir Žirinovski nõuniku töötõend. 2004. aastal korraldas ta aga aktiivse Putini vastasena eksiilis üles astunud Boriss Berezovski abiga Narvas ja Tallinnas Tšetšeenia sõja teemaliste filmide näitamise.