Streigi ajal jäävad arstide tasulised vastuvõtud ära. Patsientidega võetakse ühendust ja vastuvõtu tasu makstakse patsiendile tagasi.

Ida-Tallinna Keskhaigla avalike suhete juht Svea Talving kinnitas Delfile, et streigi ajal ambulatoorseid vastuvõtte ei toimu, v.a. eraldi nimetatud erialadel. Töötab erakorralise meditsiini osakond.

Vastuvõtud toimuvad alla 18-aastastele lastele, onkoloogilistel erialadel, rasedaid teenindavatel günekoloogia erialadel. Streigi ajal töötavad ämmaemandad. Kesklabor töötab tavalise töögraafiku järgi, loetles Talving.

Streigi ajal registreeritakse patsiente erialadele, mis streigi ajal töötavad. Töötavad lastearstid ja onkoloogilist ravi vajavate patsientidega tegelevad arstid. Naistearstid ja ämmaemandad võtavad vastu rasedaid.

Ida-Tallinna Keskhaigla info töökorralduse kohta streigi ajal kliinikute kaupa:

Ida-Tallinna Keskhaigla Naistekliinik

Streigi esimesel nädalal töötavad Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliinikus: IVF labor, noortekabinet, kolposkoopia kabinetid, rinnatervise kabinet, onkogünekoloogiline vastuvõtt, abordile suunamise kabinet, lastearsti vastuvõtt, rasedate vastuvõtt ja ultraheliuuringud, päevastatsionaar, statsionaarsed osakonnad.

Erakorraline naistearsti vastuvõtt Ravi tänaval on avatud 24 tundi, lisaks saab pöörduda erakorralisele naistearsti vastuvõtule Tõnismäe polikliinikusse, kus see on avatud kella 8-18.

Ida-Tallinna Keskhaigla Taastusravikliinik

Streigi ajal tehakse vaid taastusravi statsionaari protseduure. Arsti vastuvõtte ei toimu. Füsioteraapia teenuseid ja basseini protseduure osutatakse üksnes statsionaari ravi saavatele haigetele ja lastele ja rasedatele

Ida-Tallinna Keskhaigla Diagnostikakliinik sh Kesklabor

Kesklaboril kehtib tavapärane lahtioleku aegade info. Radioloogiauuringuid tehakse erakorralistele ja statsionaarsetele haigetele.

Ida-Tallinna Keskhaigla Kirurgiakliinik

Päevaravi operatsioone ei toimu. Haiglaravi toimub. Kirurgiakliiniku valukabinetis töötab valuõde: telefonil nõustamine on avatud 24 tundi.

Ida-Tallinna Keskhaigla Silmakliinik

Silmaarstide vastuvõtte ei toimu.
Toimuvad: laste silmaarsti vastuvõtud, ortoptistide vastuvõtt. Töötab fluorestsiinangiograafia. Tehakse silmasiseseid tasulisi süste. Kompuuterperimeetria uuringud toimuvad. Päevastatsionaari katarakti operatsioonid toimuvad.

Ida-Tallinna Keskhaigla Sisekliinik

Vastu võtavad nahaarstid, onkoloogid. Allergoloogid võtavad vastu lapsi. Ülejäänud ambulatoorseid vastuvõtte sise-erialadel ei toimu.

Toimuvad õdede iseseisvad vastuvõtud.

Funktsionaaldiagnostilisi uuringuid tehakse, kuid vastused viibivad arstidepoolse interpreteerimise tõttu. Südame-ultraheliuuringuid (EHHO) ei toimu.

Tehakse ka EKG, RR monitooringu, Holter monitooringu, spirograafia uuringuid, samuti provokatsioonitesti metakoliiniga ja kopsude difusioonivõime uuringuid. Ka nende uuringute vastused on seotud arstidepoolse interpreteerimisega, mistõttu uuringuvastused viibivad streigi tõttu.

Ida-Tallinna Keskhaigla hooldusravikliinik töötab tavapäraselt.

Täiendav info streigi toimumise puhuks:

Talvingu sõnul ambulatoorseid vastuvõtte ei toimu."Patsientidele, kes on streigi ajaks registreerunud vastuvõttudele, helistab klienditeenindus ja teatab vastuvõtu mittetoimumisest üks päev enne või pool päeva varem," selgitas Talving.

Esmaseid ja korduvaid patsiente streigi ajal vastuvõttudele ei registreerita. Streigi toimumise korral alates 1.oktoobrist ei registreerita patsiente nii esmastele, korduvatele kui ka tasulistele vastuvõttudele.

Patsientidel palutakse jälgida streigiteateid ja helistada uuesti peale streigi lõppu. Pärast streiki registreeritakse patsiendid esimesele vabale ajale, mis võib samuti tähendada, et nad satuvad nimekirja lõppu.

Korduvate patsientide vastuvõtt

Korduvate patsientidega, kes vajavad arsti hinnangul kiiremas korras vastuvõttu, võtab ühendust selle patsiendi ravikabineti töötaja ning lepib kokku edasise ravi osas. Patsiendil, kellega pole ühendust võetud, palume helistada peale streigi lõppu, et broneerida uus aeg.

Seoses streigiga võib haigla töökorraldus olla pidevas muutumises. Töökorralduse muudatustest haiglas on informeeritud klienditeeninduse osakond ja telefoniteenindus. Haigla informeerib töökorralduse muudatustest streigi ajal patsiente ka kodulehe kaudu.