Ida Prefektuurist kinnitati Delfile, et Tarmo Tammiste loobub ametist.

Uue korrakaitsebüroo juhi leidmiseks on kuulutatud välja konkurss, seni täidab büroo juhi kohuseid edasi Tarmo Tammiste.

Taatlemata mõõteseadmete kasutamise skandaali tõttu on lahkumisavalduse esitanud ka PPA peadirektor Raivo Küüt ning Ida prefektuuri juht Aldis Alus, kes vabastati ametist eile.

Aldis Alus on nüüd tööl PPA administratsiooni finantsbüroo juhtimisarvestuse talituse politseinõunikuna.

7. novembril lahvatas skandaal, kui selgus, et politsei tippjuhid on maha vaikinud tõsiasja, et Ida-Virumaal on politsei kiiruse ületamise eest on määratud teadlikult valetrahve ligi paarisajale inimesele.

Ausa ülestunnistuse asemel algas vassimine, kuid ETV saade „Pealtnägija“ sai enda käsutusse 20 leheküljel politsei sisejuurdluse kokkuvõtte, kust on näha, et mullu 13. augustist kuni 21. detsembrini koostati piirkonnas 1920 protokolli, millest 178 oli koostatud taatlemata kiirusemõõtja näidu alusel.

Nüüdseks ametist lahkunud prefekt Aldis Alus tunnistas, et tema alluvad tegid teadlikult trahve ja aluseltult trahvi saanud inimesi ei informeeritud. Alles pärast "Pealtnägija" sekkumist võeti nendega ühendust.