"2016. aastal astusin ma tagasi välisministri ametikohalt ja mingisugust kompensatsiooni selle eest ei saanud. See on igati arusaadav ja loogiline – oli see ju minu vabatahtlik otsus," märgib Kaljurand. "Mõne aja pärast jäi joobes/jääknähtudega autojuhtimisega vahele minister Aab, kes samuti astus tagasi ja sai selle eest hüvitise ja mitte väikese. Pidasin seda valeks ja ebaõiglaseks, seda enam, et erinevalt Aabist ei jäänud mina vahele õiguserikkumisega."

Kaljurand küsis selgitust tolleaegselt riigisekretärilt Heiki Lootilt, kes vastas, et Aabile maksti hüvitist ekslikult. "Rohkem ma seda teemat ei puudutanud, eeldasin, et viga parandati ja Aab maksis valesti välja makstud hüvituse taasi. Nüüd selgub, et siiski mitte. Väga piinlik, eriti arvestades seda, mis põhjusel Aab tagasi astus."

Kaljurannal on Aabile siiras soovitus. "Olge riigimehelik, mida võiks ju ministrilt eeldada – ja annetage see raha, mille Te ebaseaduslikult saite, heategevusele. Uskuge mind, pärast seda on Teil palju parem tunne ja ausam inimestele silma vaadata."