Kirik on hüvastijätuks rahvale avatud hommikul kella 9-st kuni õhtul kella 21-ni. Riigilipuga kaetud sarga juures seisab auvalve, kirikus on välja pandud president Meri Maarjamaa Rist. Kiriku peaukse juures on avatud kaastunderaamatud, terve päev mängitakse leinamuusikat ning kõlab koorilaul.

President Meri perekond palub kõigil Kaarli kirikusse presidendiga hüvasti jätma tulevatel inimestel lilli ja pärgi mitte tuua. Kaasavõetud mälestusküünlad saab süüdata kiriku esisel haljasalal või Kaarli puiestee alleel.

Mälestuseks kavandatud pärgade ja lillede raha palub perekond kanda annetusena Lennart Meri Euroopa Sihtasutuse pangakontole nr 221019203839 Hansapangas. Ülekandele selgituseks tuleks kirjutada “Eurooplane”.

2002. aastal loodud Lennart Meri Euroopa Sihtasutus hakkab kogunenud raha eest maksma Lennart Meri stipendiumi. Üks stipendium on ette nähtud Eesti noorele, et omandada riikluse ehitamise ja iseseisvuse tugevdamise oskusi ja kogemusi välismaal. Teine stipendium on ette nähtud Eestist huvituvale välismaa noorele, olgu läänest või idast, põhjast või lõunast, et ehitada Eesti ja maailma vahelist silda mõlemast kaldast.

Sihtasutuse eesmärgiks on ka Lennart Meri pärandi ja arhiivi hoidmine, haldamine ja uurimine. Ikka selleks, et ajalugu jääks elama ka kirjasõnas.

Laupäeval, 25. märtsil on Rahvusraamatukogu harulduste kogu näitusesaalis viimast päeva välja pandud Lennart Merile annetatud välismaised teenetemärgid.

Liiklus Kaarli kiriku ümbruses on laupäeva hommikul alates kella 8-st piiratud, läbipääs võimaldatakse üksnes ühistranspordile. Suletud on Endla tänav kuni Toompuiesteeni, Tõnismäe tänavalt saab teha vaid parempöörde Kaarli puiesteele, suletud on ka Kaarli kiriku esine ala Toompuiesteel. Parkimine on keelatud Vabaduse väljakul ja linnavalitsuse esisel kolmnurksel alal.

Politsei soovitab inimestel tulla kiriku juurde jalgsi või kasutada ühistransporti, mille graafikutes ja marsruutides laupäeval muudatusi ei ole. Üksikasjalist teavet liikluse reguleerimise kohta saab Tallinna linna infotelefonil 1345.

Jaga
Kommentaarid