"Veel kaks päeva tagasi rääkisime sellest, et Euroopa riikidel on erinev taju julgeolekuohtudest, sõltuvalt sellest, kas nad on nüüd Põhja-, Ida-Euroopas või Lõuna-Euroopas.

Lõuna-Euroopa riigid peavad ohtu Põhja-Aafrikast ja Lähis-Idast palju suuremaks kui Venemaa seda teeb. Täna me oleme näinud, et see ongi Prantsusmaa poolt täiesti õige. See rünnak oli ilmselt seotud Põhja-Aafrika või Lähis-Ida päritolu äärmuslastega," selgitas Hurt, lisades, et inimesed Põhja-Euroopas ei ole tunnetanud seda ohtu nii tõsiselt, aga nüüd on aeg tõsisemalt probleemile otsa vaadata, see ei ole midagi kauget.

Eesti julgeolekut mõjutab juhtunu läbi kaudse efekti. "Ehkki võib-olla tekib küsimusi, kuivõrd sellised sarnased rünnakud Eestis on võimalikud, siis ma arvan, et kõige suurem efekt seisneb sellest, et paljud Euroopa Liidu ja NATO liikmesriigid keskenduvad nüüd senisest veel rohkem nendele ohtudele, mis on seotud ISISega, Lähis-Ida ja Põhja-Aafrikaga."

"Tegelikult, kui me vaatame NATO-t ja Euroopa Liitu kui organisatsioone tervikuna, siis seal ikkagi on selgelt tajutav, et ohtusid on kindlasti rohkem kui ainult üks."

Hurt rõhutab, et inimesed ei tohiks enda igapäevategevusi terrorismiohu tõttu radikaalselt muuta. "Ma arvan, et kui see viimane terrorirünnak ja varasemad sündmused peaksidki saavutama sellise efekti, et inimesed reisivad vähem, turism ja kaubandus väheneb, siis lõppkokkuvõttes kannatavadki eurooplased ja terroristid on oma eesmärgi saavutanud."

"Kõige parem viis on tegelikult jätkata seda tegevust, mida me oleme senimaani teinud, meie senist elu: ärme lase ennast mõjutada sellest sündmusest liiga palju, tuleb alati olla valvas ja kaasa mõelda, kuhu sõidame ja mida teeme." Hurt lisab, et rääkides Vene mõjutustegevusest Balti riikides või terrorismiohust, peab inimene alati valvas olema," ütles Hurt kokkuvõtvalt.

Pariisi kesklinnas toimus reede õhtul mitu omavahel koordineeritud jõhkrat rünnakut, kus pealtnägijate sõnul džihadistlikke sõnumeid hüüdnud kurjategijad tapsid kokku üle 120 inimese. Teistel andmetel on hukkunuid lausa 153.