Koer ilmus hoovi 2. jaanuaril ja majaelanikud palusid loomade hoiupaiga abi looma omanikuga ühenduse saamiseks ja olukorra selgitamiseks, teatas mupo pressiesindaja.

„Helistasime hoiupaika palvega, et nad püüaksid koera kinni ning võtaksid ühendust omanikuga,“ seisis avalduses „Loom urineeris kõikide hoovis pargitud autode peale, majaseintele ja reostas hoovipealset“.

Koerapüüdja kohale jõudes oli koer aga kadunud nagu vits vette. Pärast püüdjate lahkumist ilmus ta taas hoovi. Pühapäeva õhtuks oli asi muutunud niivõrd häirivaks, et majaelanikud korraldasid koerapüügitalgud ning toimetasid looma ise hoiupaika.

„Jätsime koera omanikule kirja palvega edaspidi oma looma järele korralikumalt valvata ja hoolitseda selle eest, et koer hulkuma ja võõraid hoove reostama ei pääseks. Järgmisel korral esitame omanikule juba rahalise nõude maja seinte ja autode puhastamise kulude hüvitamiseks,“ on majaelanikud pahased.

Sama koer oli samas kohas hulkumas ka möödunud aasta 3. juulil, mil ta toimetati loomade hoiupaika. Koju omaniku juurde viidi ta 5. juulil.

Mupolt paluvad avalduse teinud Köömne tänava elanikud abi omanikule olukorra selgitamisel ja tema mõjutamisel järgmiste sarnaste olukordade ära hoidmiseks.

„Siis me seda lugu nii enam ei jäta – autod, majaseinad ja hoov on reostatud. Inimeste elu häiritud,“ on Köömne tänava rahvas nördinud.

Mupo tuletab meelde, et vastavalt Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirjale tuleb loomapidajal välistada koera või kassi territooriumilt väljapääsemine või teistele loomadele või inimestele kallaletungimise võimalus. Koera või kassi pidamisega ei või rikkuda avalikus kohas käitumise üldnõudeid või heakorra nõudeid. Koera või kassi pidamine ei tohi häirida ega ohustada teisi loomi või inimesi ega neile kahju tekitada.

Eeskiri keelab samuti loomaomanikul võimaldada koeral või kassil reostada hoone üldkasutatavaid ruume või ühiskasutuses olevat territooriumi.