Eesti Avatud Ühiskonna Instituudi uurimusest “Naistevägivald ja tervis” selgus, et eestlased suhtuvad bordellidesse häbematult sallivalt, kirjutab Kadi Viljak SL Õhtulehes.

Viljaku arvates ootavad instituudi daamid nüüd naisorganisatsioonidelt aktiivset propagandat. “Kui praegu on karistatav vaid seksi vahendamine, siis edaspidi olgu seadusvastane prostitutsioon kui selline. Nagu on teinud Rootsi ja plaanib Soome. Sest moraalsetest põhjamaadest Eesti lõbumajadesse tunglevad seksturistide hordid tähendavad tõsist ohtu noortele naistele, keda saab laienevasse seksiärisse sundida.”

Kui seksi müügist ja ostust saab kuritegu ning ka põrandaaluste bordellide vohamist mingi nipiga ohjata õnnestust, vahendatakse töötuks jäänud prostituudid välismaale litsideks, arvab Viljak. “Ja siis võitleme juba orjakaubandusega. Ja vaevalt see tõsiasi eestlaste rahvusuhkuseks saab.”

“Nii kaua kui Soome, Rootsi ja Eesti sotsiaalse elatustaseme vahele ei saa panna võrdusmärki, ei saa Eesti endale lubada ka luksust prostitutsioon keelustada. Parim variant halvimast oleks legaliseerimine, et mingigi osa seksturismi tuludest jõuaks riigikukrusse. Selle raha eest võiks siis näiteks pakkuda prostituutidele tasuta kohustuslikku tervisekontrolli, kas või normühiskonda naasmise programme nagu endistele vangidelegi,” lisab Viljak lõpetuseks.