Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirsi sõnul põhjustas põlengu suure tõenäosusega prügikasti visatud suitsuots. Valvemenetleja sõnul paistis tankla kaameralindilt, et mitmed inimesed tegid suitsu ning viskasid suitsuotsi prügikasti ning ilmselt oli mõni suitsuots lohakalt kustutatud. "Prügikastipõlengust levis tuli tõenäoliselt seinavoodri vahelolevatesse tuulutuspiludesse," ütles Hirs Delfile.

Suurt ohtu inimeste eludele menetleja sõnul polnud. Oht oli tema sõnul umbes sama suur kui iga teise kauplusepõlengu puhul. Samuti oli inimeste evakuatsioon kiire ning kütusemahutitest oli põleng õnneks kaugel.

"Iseasi on loomulikult see, kas bensiinijaama territoorium on üldse koht, kus teha suitsu. Prügikastid, kuhu visatakse suitsuotsi peaksid olema hoonest väljas ja soovitavalt võimalikult kaugel, aga minu hinnangul ei ole tankla territoorium õige koht suitsetamiseks," lisas Hirs.

Statoili kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts tõi välja, et esialgsete hinnangute kohaselt on õnnetusjuhtumiga seotud otsene kahju ca 6000-8000 eurot, kuid tänu teenindusjaama töötajate ja päästeameti kiirele ning oskuslikule tegutsemisele reaalset ohtu ühelegi kliendile ega ka ümberkaudsetele elanikele ei tekkinud.

"Vastavalt ettevõtte kriisiolukorras käitumise juhendile suleti pärast signalisatsiooni käivitumist koheselt kõik tankurid ning alustati klientide kohest evakueerimist. Ka õnnetuse hetkel pesulas olnud klient aidati ohutult jaamast välja," ütles Pauts.

Võidujooksu teenindusjaama juhataja Pille Liblikmanni kinnitusel toimuvad neil vastavalt juhendile kord aastas evakuatsiooniõppused. "Viimati oli see septembris. Töötajad teadsid, mida teha ja paanikat ei tekkinud,“ rääkis Liblikmann.

Statoili ohutusjuhi Tiit Kibena sõnul on ettevõte juhtunust teinud omad järeldused ning kui siiani olid suitsetamist keelavad märgid nii tankimisalal, kütuse mahalaadimisalal kui ka majapidamisgaasi kapi juures, siis nüüd kaalub ettevõte vastava märgistuse panemist ka maja taha.

„Kokkuvõttes võib öelda, et laupäeval toimunud põleng oli hea näide selle kohta, millised võivad olla tagajärjed kui eiratakse teenindusjaamas suitsetamise keeldu. See oli veel õnnelik õnnetus,“ lisas Kibena, kes avaldas lootust, et selle näite varal teadvustavad inimesed, et nii Statoili kui ka teiste bensiinijaamade territooriumil on suitsetamine põhjusega keelatud ja sellel võivad olla rängad tagajärjed.