Laulukonkursile laekus ühtekokku 26 laulu, neist 24 vastasid konkursi tingimustele ja nende hulgast valis žürii välja kümme laulu. Rahvas saab neid laule kuulata ja hääletada oma lemmiku poolt 7.-14. maini veebilehel www.tallinn.ee/laul, teatas Raepress.

Kõik kümme laulu tulevad esitusele Tallinna päeval, 15. mail kell 19 Raekoja platsil toimuval lõppkontserdil, kus selgub ka konkursi võitja. Lõppkontsert on kõigile tasuta. Laulukonkursi Tallinna Laul võitjale antakse välja autoritasu 20 000 krooni, paremusjärjestuses teisele kohale tulnud laulu autorile kogusummas 10 000 krooni ning kolmandale kohale tulnud laulu autorile 6000 krooni. Rahvahääletuse võitnud laulu autor saab autoritasu 9000 krooni.

Laulukonkursi korraldustoimkonna aseesimees Katrin Siska kutsub üles kõiki muusikahuvilisi valima oma lemmiklaulu ning loomulikult 15. mail toimuvale meelolukale kontserdile Raekoja platsile, kus peale Tallinna laulude kõlamist avalikustatakse pidulikult kolm esikohta ning rahvahääletuse võitja.

„Mul on hea meel, et konkursil osales nii palju andekaid heliloojaid, tase oli päris hea ning laule igast ooperist. Tänu sellele kujunes ka hindamine üpris meeleolukaks, eks ikka heas mõttes,“ lausus Siska.

Konkursi Tallinna Laul eesmärgiks on uudisloomingu kaudu tunnustada linna eripära esile toovaid laule ja nende autoreid. Laulukonkurss oli avalik ja sellel võisid osaleda kõik füüsilised ja juriidilised isikud.