Alates homsest peavad kõik Narva suunal Eesti-Vene piiri ületavad C-kategooria sõidukid enne piiripunkti saabumist läbima Sillamäe piiriületuse ooteala. Üksnes need veoautod, mis alustavad teekonda Narvast või Narvat ümbritsevatest kohalikest omavalitsustest - Narva-Jõesuust või Vaivara vallast - ning millede TIR või CMR märkmikusse on märgitud lähtetollipunktiks Narva, võivad jätkuvalt kasutada Narva piiriületuse ooteala. Teistel juhtudel suunatakse Narva piiriületuse ootealale saabunud veokid tagasi Sillamäe piiriületuse ootealale.

Nende veoautode puhul, mis soovivad riigipiiri ületada ilma kaubata, on transpordiettevõtte kohustus tõendada, et veoauto alustab teekonda Narvast või Narvat ümbritsevatest kohalikest omavalitsustest.

Käesoleva aasta 1. augustil hakkas kolmes Eesti maanteepiiripunktis kehtima uus piiriületuskord, mille kohaselt peavad kõik mootorsõidukid Eesti-Vene piiri ületamiseks registreerima piiriületuse elektroonilises järjekorras ning enne piiripunkti saabumist läbima ooteala. Ootealad maanteepiiripunkti läheduses annavad võimaluse oodata piiriületamisaega senisest parimates tingimustes. Sillamäe piiriäärne ooteala ehitati Euroopa Liidu toetusega ning selle eesmärk oli vabastada maanteed suurest arvust seisvatest autodest.