Hensel ütles Eesti Päevalehele antud intervjuus, et toiduga seotud riskide puhul peaksid inimesed jälgima enda tegevust, sest lettidele jõudnud kaup peab olema ohutu. Sageli suudab tarbija toidu endale ise ohtlikuks muuta.

"Inimestel on kodus palju asju, mis võivad neile kahju teha. Süüa liiga palju vürtse, näiteks pipart, võib isegi surmav olla. Alati on küsimus kogustes. Isegi tavaline naatriumkloriid ehk keedusool on ohtlik. Kaheksa grammiga võib lapse tappa."

Küsimusele, kas alternatiivteaduse portaalid võivad tarbijakäitumist ohtlikult mõjutada vastas Hensel: "Kindlasti, eriti toidulisandite poolest. Kui sa oled normaalne inimene, siis sa ei vaja mingeid lisandeid. Pigem võib lisandite liigtarbimisega endale viga teha."

Pikemat intervjuud Euroopa toidueksperdiga loe homsest Eesti Päevalehest!