Veiko Märka intervjueeris säravat uut komöödiatalenti Tõnis Niinemetsa, kes näitleb Von Krahlis ja läheb varsti Eesti tuurile oma isikliku naljakavaga.

Intervjuust selgub, et nalja tegemine käib Niinemetsal käsikäes eputamisega: “Lapsepõlves olin pigem eputis kui naljategija. Oma edevust realiseerisin kõige rohkem kohatise mölapidamatuse kaudu. Mistõttu sain korduvalt kuulda selliseid arvamusi nagu ühe mu klassiõe ütlus umbes kuuendast klassist, mis seni eredalt meeles: „See, mis sa räägid, on kohati väga naljakas, aga mõnikord sa ei saa aru, kui kellelegi väga haiget teed.“ Edevus realiseerub mul ka praegu osalt ohtra rääkimise kaudu, aga rohkem ikkagi näitlejatöö kaudu, mis mulle väga meeldib. Aga minus on tekkinud ka teine pool, kes kohati käsib vähem edev olla ja rahmeldada.”

Kui Niinemetsal järsku teatritöö ära keelataks, siis musta auku ta ei kukuks. “Mul on palju ameteid varuks. Üks neist on taksojuht, mida ma pole enda jaoks tänaseni reaalselt välistanud,” rääkis näitleja, keda telemaanid tunnevad ka Kanal 2 saatest “Klipijaht”.

Kaarel Kressa käis külas “hüljatud pensionäril” ehk Vana Baskini Teatris, mis ühena vähestest Eesti etendusasutustest jõuab ka sellistesse eksootilistesse paikadesse nagu Lüllemäe ja Mäetaguse ning leidis sealt eest lavastuse, mis kõlbaks ka mõne pealinna teatri mängukavasse.

“Eelkõige kannab lavastust “Meie naised” aga tuneesia-prantsuse näitekirjaniku Eric Assous´ tekst, mis on detailides kenasti eestindatud. See ei ole allapoole vööd farss, vaid prantslaslik tragikomöödia, mille naljakohad tekivad eksistentsialistlikust absurdist, mida teinekord ka hirmsale olukorrale vastu vaadates tajuda võib. Võllahuumor seega, igav ei hakka,” kirjeldab Kressa.

Sarnaseid positiivseid üllatusi ei paku kahjuks Eesti filmikunst, mille viimane pääsuke “Klassikokkutulek” oli paljudele liiga jämekoomiline. Mida võiks kinos paremini teha, et saaks küll nalja, aga mitte iga hinna eest, arutlevad režissöörid René Vilbre ja Toomas Hussar.

Kanal 2 „Suure komöödiaõhtu” ja TV3 “Pühapäev Sepoga” ära vaatamine nõudis meie ajakirjanikult küll äärmuslikku tahtejõudu, kuid rahva hoiatamise nimel tasus see katsumus ära.

Suurt kokkuvõtet Eesti komöödia hetkeseisust loe homsest Eesti Päevalehest!