Paraadi juhataja on kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili, rivistaja on kolonel Ilmar Tamm.

Paraadil osalevad KL Lääne maleva kompanii (sh Hiiumaa mk liputoimkond),miinipildujarühm ja tankitõrjerühm; KL Pärnumaa maleva kompanii, miinipildujarühm ja tankitõrjerühm; KL Saaremaa maleva kompanii, KL Tallinna maleva kompanii (sh Põhja kompanii, Meredivisjoni ja Akadeemilise malevkonna rühmad); KL Rapla maleva rühm, KL Küberkaitseüksuse liputoimkond; Naiskodukaitse kompanii; Noorte Kotkaste kompanii; Kodutütarde kompanii ja PPA rühm.

Lisaks osalevad paraadil KL ühendorkester, Kaitseväe orkester ja KL Pärnumaa maleva orkester.

Välisosalejatest on paraadil soomlased, rootslased ja poolakad liputoimkondadega ning lätlased ja Eestis viibivad ameeriklased paraadiüksusega.

Kokku osaleb paraadil 5 vähendatud kompaniid, 1 üksikrühma, 2 miinipildujarühma, 2 tankitõrjerühma, 3 orkestrit, 13 lippu. Kokku: ca 790 inimest.

Kuna käesoleva aasta veebruaris täitus 25 aastat Kaitseliidu tegevuse taastamisest, on Võidutule toojateks valitud igast malevast mees ja naine, kes olid veerandsajandi eest kohapealse Kaitseliidu ja Naiskodukaitse tegevuse taastamise juures. Tuletoojad viivad paraadil Vabariigi presidendilt saadud tule maakondadesse.

Paraadi lõpus teevad sobiva ilma puhul ülelennu 13 õhusõidukit – Eesti Õhuväest 2 helikopterit Robinson 44 ja transpordilennuk AN2; 4 USA ründelennukit A10; 2 hävitajat Eurofighter Typhoon Ühendkuningriigist ja 2 Itaaliast ning 2 hävitajat F16 Norrast.

Võidupüha üritused toimuvad Kaitseliidu eestvedamisel ka kõigis teistes Eesti maakondades.

Võidupüha on Eesti riigipüha, mida peetakse 23. juunil alates aastast 1934. Sellega tähistatakse Eesti vägede võitu Võnnu lahingus Landeswehri üle 23. juunil 1919.