Kaitseressursside amet kinnitab, et omasooiharust on teenistusest pääsemiseks põhjuseks toodud küll. Ka fotograaf Indrek Galetini (21) päästis armeeteenistusest väidetavalt tema homoseksuaalsus, mis segavat tal teiste meeste keskel täitmast oma kohust kodumaa ees, kirjutab Kroonika.

Galetin esines hiljuti avaldusega, kus teatas, et teda taheti mullu sügisel sõjaväkke võtta, aga ta pookis endale haiguse külge. Tallinna noorte kuulsuste seas ringleb aga uudis, et Galetin tõi sõjaväest vabanemise põhjuseks oma homoseksuaalsuse.

Kutsealustega tegeleva kaitseressursside ameti avalike suhete nõunik Ele Rõigas kinnitas, et seksuaalset orientatsiooni on kutsealused ettekäändeks toonud. „Arstliku komisjoni töös on esinenud juhtumeid, kus kutsealused on avaldanud ajateenistuse läbimist takistava asjaoluna homo- või biseksuaalset orientatsiooni. Samas ei ole kutsealuse paljasõnaline väide enda seksuaalse orientatsiooni kohta aluseks ajateenistusest vabastamisel," sõnas Rõigas.

Ta lisas, et arstlik komisjon viib kutsealuse väidete kontrollimiseks läbi meditsiinilisi uuringuid ning ta võidakse suunata ka täiendavatele psühholoogilistele kompleksuuringutele.