Pühapäeval sajab ennelõunal lund ja lörtsi, saartel ka vihma. Pärastlõunal muutub sadu kõikjal vesisemaks, taandudes õhtuks täielikult. Päevane õhutemperatuur tõuseb +2 kuni +5 soojakraadini, öö hakul jääb temperatuur 0 kuni -5 kraadi vahemikku. Tuul pöördub kagust edelasse ja tugevneb puhanguti 17 m/s.

Esmaspäeval kaugeneb madalrõhkkond Karjala taha. Öised lörtsi- ja vihmahood taanduvad, ent edelatuul püsib tugevana. Päev on tõusva õhurõhu foonil suurema sajuta ning selgema taevaga ja rahulikuma lõunakaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, päeval +2 kuni +6 kraadi.

Teisipäeval liigub meist üle madalrõhkkonna edelaserv, mis hoiab ilma valdavalt plusskraadides: õhutemperatuur on öösel 0 kuni +3, päeval +1 kuni +5 kraadi. Sajab lörtsi ja vihma, pärastlõunaks saab laialdasem sadu läbi. Tuul võib pisut tugevneda.

Kolmapäeva öösel tõuseb õhurõhk taaskord vähesel määral. Päeva jooksul lähenevad siiski madalrõhkkonna pilved ning õhtu poole on oodata sadu vihma ja lörtsi kujul. Tuul pöördub idakaarde. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -6, rannikul kuni +2, päeval tõuseb +2 kuni +6 kraadini.

Neljapäeval läheneb uus madalrõhkkond, mis toob vihma ja lörtsi. Idakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur sõltub suurel määral madalrõhkkonna täpsemast liikumistrajektoorist, kuid kõige tõenäolisem foon on öösel 0 kuni +3, päeval 0 kuni +5 kraadi.

Reedel sajab kaugeneva madalrõhkkonna järel veel lörtsi ja vihma, pärastlõunal sadu hõreneb, ent sekka võib tulla ka lumisemaid sajuhooge. Tuul pöördub läänekaarde ja võib võrdlemisi tugev olla. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +2, päeval 0 kuni +4 kraadi.

Ohutus ennekõike!

Sõidukiirus tuleb valida vastavalt teeoludele ning tasub meeles pidada, et lubatud suurim sõidukiirus pole tingimata kohustuslik sõidukiirus. Hoog tuleb maha võtta selleks, et peatumisteekond oleks lühem.

Rusikareegel ütleb: vähendades sõidukiirust veerandi võrra, väheneb peatumisteekond poole võrra. See kehtib nii suvel kui talvel, kuid talvistel teedel on peatumisteekonna numbrid meetrites kordi pikemad kui suvel.

Sõitmisel soovitatakse valida võimalusel suuremad teed, mida hooldatakse tõenäoliselt regulaarselt. Teekonna planeerimisel on võimalik kasutada rakendusi nagu Tarktee, Google Maps või Waze.