Kolm uudist, mida teada tänastest ajalehtedest:

0..+5°C
Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Saartel ja kohati läänerannikul sajab vähest lörtsi ja vihma.
Eesti Päevalehes ütleb Taani ajalehe Politiken ajakirjanik Jakob Sheikh, et ISIS-el ei ole keskselt määratud värbamisagendid, kes suunavad inimesi otse Ar-Raqqah’sse. Tegelikult korraldatakse Iraaki ja Süüriasse n-ö grupireise, kuhu inimene läheb oma juuri otsima. Kui saabutakse Süüriasse või Iraaki tekib seal kontakt inimestega, kes näitavad teed kalifaati.

Äripäev kirjutab, et Narva-Jõesuus Brave Capitalilt luksuskorteri ostnud kliendid kurdavad kehva ehituskvaliteedi ja arendaja suhtumise üle.

Postimees räägib, et sellal kui eestlased ja lätlased punnitavad 240-kilomeetrise maksimumkiirusega kiirraudtee rajamise nimel, lasid leedukad projekti juba eos põhja – Kaunase ja Poola piiri vahel saab sõita kaks korda aeglasemalt.

Mida teada hommikustest välisuudistest:

Helsingin Sanomat kirjutab teisipäevastes terrorirünnakutes Brüsselis viga saanud soomlasest Pasi Moisiost (52), kes ärkas kolmapäeval halva enesetundega. Öö jooksul oli üks silm kinni paistetanud ja nägu oli täis verevalumeid.
Plahvatused paiskasid Moisiod pikali, nagu ka kõik teised nende ümber olnud inimesed. Errina sai lahtisi haavu ja kriimustusi näkku, Moisio kaotas hetkeks kuulmise ja ta sai põletushaavu pea piirkonda.

AFP vahendab, et kaks Mosambiigi rannikult leitud tükki, on peaaegu kindlasti pärit kadunud Malaysia Airlinesi lennuki küljest, teatasid Austraalia ja Malaisia neljapäeval pärast tehnilist analüüsi. Kuni hiljutiste leidudeni oli kaks aastat tagasi kadunud lennuki osana kinnitatud vaid üks tiiva osa, mis leiti Mosambiigist idas India ookeanis asuva Réunioni saare rannalt.

Ootame teie pilte ja tähelepanekuid, mida ka teiste lugejatega hommikublogis jagada aadressil vihje@delfi.ee või Rahva Häälde!