Uudised, mida teada tänastest ajalehtedest:

6..10°C
Täna on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma, õhtupoolikul saju võimalus väheneb. Puhub edela- ja läänetuul 7-12, saartel ja rannikul puhanguti 15-17 m/s.
Eesti Päevaleht kirjutab, et peaminister Taavi Rõivast hinnati aprillis viie palli süsteemis hindega 2,71. Sellega jätkas reiting aasta alguse madalpunktiga võrreldes vaikset tõusu.

Postimees räägib, et uurimise alla on sattunud endine soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper, kes sõlmis volinikuna õigusabilepingu oma venna Kalle-Kaspar Sepperi ja viimase osalusega advokaadibürooga, huvide konfliktiga tegeleb keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude talitus.

Õhtulehe kaanelugu räägib täna sellest, et ka rikkad nutavad ehk tegelikult tuuakse välja ärimeeste skandaalsemad lahutused läbi aegade. Oleg Ossinovski lahutab abikaasast Irinast ja kohus arutab, kuidas jagada ärimehe ligi 221 miljoni euro suurune vara. See pole sugugi esimene skandaalne lahutus Eesti poliit- ja äriringkondades. Ilvesed, Savisaared, Mõisad… Ja ärgem unustagem Tatjana Liksutovat, kellest sai lahutuse järel Eesti rikkaim naine.

Äripäev kirjutab sellest, et rahandusminister Sven Sester plaanib muuta tööautode maksustamist nii, et keskmisest võimsamate ja reeglina luksuslikumate autode omanikud peavad maksma suuremat erisoodustusmaksu.

Uudised, mida teada tänastest välisuudistest:

Ei tahaks ära kuulata seda kisa, mis läheks lahti siis, kui olümpial nulli saaksin.
Mart Seim, Eesti Päevaleht
Associated Press kirjutab, et Brasiilia kongressi alamkoda hääletas kohaliku aja järgi pühapäeva hilisõhtul president Dilma Rousseffi tagandamise poolt. Rousseff ise väidab, et tegemist on riigipöördega.
Rousseffi süüdistatakse raamatupidamistrikkide kasutamises föderaaleelarve haldamisel, et säilitada kulusid endisel tasemel ja suurendada oma toetust. Rousseff on öelnud, et eelmised presidendid on kasutanud sarnaseid manöövreid, ning rõhutanud, et talle ei ole üheski kuriteos süüdistust esitatud ega ole ta ka seotud ühegi teise korruptsiooniskandaaliga.

BBC News vahendab, et laupäeva õhtul Ecuadori tabanud maavärinas magnituudiga 7,8 on hukkunud vähemalt 272 ja saanud vigastada üle 1500 inimese. Kahjustada saanud piirkondadesse on saadetud umbes 10 000 sõjaväelast ja 3500 politseinikku.
Epitsentrile olid kõige lähemal Ecuadori loodeosa rannikupiirkonnad ning ametnike sõnul ohvrite arv ilmselt kasvab.

Ootame teie pilte ja tähelepanekuid, mida ka teiste lugejatega hommikublogis jagada aadressil vihje@delfi.ee või Rahva Häälde!