Kolm uudist, mida teada tänastest ajalehtedest:

+2..+5°C
Täna tuleb pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lörtsi ja vihma, saju võimalus on suurem Ida-Eestis. Tuul pöördub idast ja kagust lõunakaarde 3-9 m/s.
Eesti Päevaleht jagab täna intervjuud Kongo kodusõja eest Eestisse pagenud Mandzolode perega, kes peab eduka integratsiooni pandiks haridust ja avatud suhtumist. Pereisast on Eestis muuseas saanud tunnustatud prantsuse keele õpetaja, kelle juures õpivad nii koolilapsed kui ka riigiametnikud.

Postimees kirjutab, et riik pakub võõrandatava piiriäärse maa eest omanikele vaid mõne sendi ruutmeetri eest.

Äripäev räägib täna sellest, et viimasel aastal on Eesti ettevõtjad ostnud ettevõtetest välja mitmeid välisosanikke, kuid paraku pole tegu mitte kohaliku kapitali tugevnemise, vaid välisinvestorite pagemisega ääremaalt.

Kolm uudist mida teada välismaa uudistest:

Täna hommikul pööravad politseinikud kogu Eestis suuremat tähelepanu sõidukijuhtide kainusele.
Politsei- ja Piirivalveamet
Associated Press vahendab, et Põhja-Korea esines esmaspäeval järjekordse sõjaka ähvardusega, hoiatades valimatu „ennetava õiglase tuumalöögi“ eest Washingtonile ja Soulile, reageerides suurte Lõuna-Korea ja USA sõjaväeõppuste algusele.

Pühapäeval suri oma kodus Los Angelese Bel-Airi linnaosas USA endise presidendi Ronald Reagani kaaslane, kaadritagune nõuandja ja tuline kaitsja viimase teekonnal näitlejast Valgesse Majja ning lõpuks kümneaastase võitluse ajal Alzheimeri tõvega Nancy Reagan, kes oli lahkudes 94-aastane.

Der Tagesspiegel kirjutab, et Saksa Hesseni liidumaa kommunaalvalimistel kolm päeva enne kolme liidumaa parlamendivalimisi tõusis esialgsete tulemuste järgi suuruselt kolmandaks jõuks sisserändevastane populistlik erakond Alternative für Deutschland (AfD), mis kogus 13,2 protsenti häältest.

Ootame teie pilte ja tähelepanekuid, mida ka teiste lugejatega hommikublogis jagada aadressil vihje@delfi.ee või Rahva Häälde!