Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Eesti Päevaleht kirjutab, et alkoholitootjad ja kauplejad süüdistavad valitsust rapsimises ja Eesti konkurentsivõime hävitamises. Olukorda õnnestuks nende sõnul päästa vaid aktsiisitõusu tühistamisega. Piiri taga Lätis äri ajava ettevõtja arvates pole aktsiis aga peamine probleem. Kauba ajavad suure juurdehindlusega kalliks hoopis kaupmehed.

  • „Korgijook” GHB võib rooli roninud narkomaani vähem kui minutiga surmaunne suigutada. GHB näol on tegemist karmi narkootikumiga, mille toorainet kasutatakse näiteks veljepuhastusvedeliku koostises.
  • Keila uhke mõisapargi omanik soovib jõe äärde keelualasse elumaju ehitada, kuid kohalikud elanikud võitlevad kava vastu. Vastuseis on suuresti emotsionaalne, kuid selle kõrval on ka selged vastuolud keskkonnakaitseliste põhimõtetega.

Postimees kirjutab, et rahva kestva poolehoiu tuules purjetav välisminister Marina Kaljurand on saavutanud tipu: hoolimata uute intrigeerivate presidendikandidaatide püünele tõusmisest, on ta praegu armastatuim nii meeste kui ka naiste, eestlaste kui ka venelaste, kogenute ja noorte seas.

  • Reedel otsustas Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF), et Venemaa kergejõustikukoondist ei lubata Rio olümpiale.
  • Samuti räägib Postimees sellest, et erakonnaliikmete keskmine vanus ühe kasvab, kuid noored prteidesse ei kipu, sest ühiskonnaelu saab mõjutada ka muud moodi.
Tallinna ja saartevaheline lennuühendus taastatakse täna varahommikust
Transaviabaltika Eesti volitatud esindaja ja lendude projektijuht Rene Must märkis lepingu allkirjastamisel, et lennuühenduse taastumine suursaarte ja mandri vahel on kohe kindlasti tähistamist vääriv sündmus nii saarlastele kui hiidlastele ja kogu Eestile tervikuna.
Õhtuleht räägib naisest, kes talus aastaid liiderliku ja alkoholilembese elukaaslase vägivalda. Kolme lapse ema ütleb, et oleks pidanud lahkuma juba pärast esimest hoopi. "Palun vabandust oli minu mehe jaoks sidesõna," ütleb naine, kes kuulis neid kahte sõna pikki aastaid. Alles päeval, kui kuueaastane tütar kutsus isale politsei, sai emale lõplikult selgeks, et nüüd on viimane aeg lahkuda, sest vägivald jääb vägivallaks ka siis, kui selle eest palutakse hiljem vabandust.
  • Riigikogu suurimad puudujad on tihti lähetuses ja pole sugugi mitte niisama viilijad. Võrreldes varasemate koosseisudega jääb põhjuseta puudujaid üha vähemaks. Suurde saali tullakse aga pigem vaid hääletama.
  • Pankrotistunud Autorollo võlausaldaja esindaja Olavi-Jüri Luik leiab Harju maakohtus Siim Roodele mõistetud rahalise karistuse taustal, et ühiskonnale anti signaal: nii on majanduslikult mõistlik käituda ning prokuratuur ei seisa piisavalt kannatanute huvide eest.
Täna koguneb Teater NO99 nõukogu, et arutada uue juhi valimisi. Praegu juhib teatrit Eero Epner, kes võttis Ojasoo kohustused üle aastaks.
Äripäev kirjutab, et enamik Nortalist kuulub eelmisest nädalast ettevõtte juhile Priit Alamäeme. Summa mis maksti pärast paljusid läbirääkimisi 50% aktsiate eest, oli 15 miljonit eurot. Müüjad olid Poola investeerimisfond Enterprise Investors, kellel oli seni veidi üle 40% ettevõttest, ja LHV Pensionifondid, kellel oli veidi alla 10% ettevõttest.
  • Sotsiaalministeeriumi haldusalast pidi juuni alguseks olema koondatud 235 töökohta, aga allasutused said ajapikendust aasta lõpuni. Analüüsid, kust ja kellest loobuda, alles käivad.
  • Kinnisvara ostjal tuleb tihti vahetult enne tehingu sõlmimist kaubast suu puhtaks pühkida, sest omanik eelistab ootamatult kedagiteist. Pettumust on võimalik ära hoida.

Millist ilma lubatakse nädala alguseks:


Kolmapäeval on 17..23°C
oodata on vahelduva pilvisusega ilma. Kohati sajab vähest hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul 6-11, rannikul puhanguti 13 m/s.

Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Peamiselt Lõuna-Eestis sajab kohati hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul 4-9 m/s, õhtul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 17..22, Kagu-Eestis kuni 25°C.

Homme on pilves selgimistega ilm. Ajuti sajab vihma. Puhub edela- ja läänetuul 6-12, puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 15..20°C.

Eile enim loetud uudised: