Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Eesti Päevaleht kirjutab, et Tallinna inglise kolledžis (TIK) on maksumaksja raha eest edendatud eraettevõtte äri, rikutud seaduseid ja eeskirju ning sellega on Tallinna linn tõenäoliselt rahalist kahju saanud. Nii teatas riigikontroll umbes pooleteise kuu eest, ehkki siis jäi riigikontrolli selleteemaline audit laiema tähelepanuta.

  • Selle aasta esimese viie kuuga on politseiametnikke rünnatud juba 29 korral. Möödunud aastal oli see number 61 ja 2014. aastal 62. Enamasti on tegemist joobes inimestega ning märksõnad on: rusikaga löömised, hammustamised, kägistamised, küünistamised, sülitamised, jalaga löömised ja terariistaga (nuga, kirves) ründamised.

Postimees kirjutab, et Eesti riiki võib ähvardada hiigelkahju, kui Euroopa Komisjon ja kohus peaksid rahuldama Saaremaa Laevakompanii (SLK) omaniku Vjatšeslav Leedo kaebuse hulga väidetavate rikkumiste kohta parvlaevaliiniveo korraldamise hankel.

  • Rekordilise koguse narkovedeliku GHB lähteaine jälgi ajanud uurijad sattusid eelmisel sügisel ülisalajase kriminaaluurimise käigus sisuliselt kogemata peale juhtumile, kus narkoäri võtmetegelane üritas võlga klaarides maha lasta oma väidetavat kompanjoni uimastiäris.
Täna kell 15:00 algab Kadrioru staadionil kirev spordimess.
Messil on eksponeeritud kümned erinevad spordialad ja spordiklubid, messialal on kohal ja annavad head nõu ning jagavad autogramme olümpiavõitjad, Rio olümpiale sõitvad sportlased, tipptasemel pallimängijad, tehnikasportlased, treenerid, telenäod, dopingukütid jpt.
Õhtuleht räägib, et eile saatsid kõigi erakondade fraktsioonide esindajad kultuuriministrile Indrek Saarele ja Teatri NO99 nõukogule ühisavalduse, milles leiavad, et näitlejannat peksnud teatrijuht Tiit Ojasoo tuleks ametist vabastada. Minister mõistab vastuskirjas vägivaldse käitumise üheselt hukka, kuid rõhutab, et ametis jätkamine jääb siiski nõukogu otsustada.
  • "Kui pätid aknast sisse ronima hakkasid, siis mõtlesin, et mõistlikum on välja minna, muidu suruvad vastu seina. Väljas saan end vähemalt kaitsta," räägib keset ööd oma kodus noorte pättide rünnaku alla sattunud mees. Elva peatänava ääres elav mees ärkas ööl vastu pühapäeva kell kaks selle peale, et tema korteri aken löödi katki. Ta pani tuled põlema ja nägi akna taga askeldavaid noormehi, kes üritasid puitakna konkse lahti teha.

Äripäev kirjutab, et Uber üritab Eestis kanda kinnitada ja turgu võita ning see kõik on vaid pisike osa San Francisco idufirma maailmavallutuslikust plaanist. Eestiski reklaami tegemine ja turu haaramine nii noore firma puhul on märk kahest asjast: kasumit ja rahavoogu ohverdatakse enneolematul moel turuosa haaramiseks ning Uber ei pruugi isegi veel sel kümnendil börsile minna.

  • Kui madal kulubaas enam edu ei too, tuleb edenemise võtit otsida eristumisest. Eristumine aga algab mõtlemisest, kirjutab KPMG Baltics OÜ nõustamisteenuste juht Hanno Lindpere. Eesti majanduskasv on viimaste aastate jooksul kujunenud pettumuseks ja varsti võib analüüsida kaotatud kümnendit. Ratsionaalne majanduslik tulemus on välisinvestorite väljatõmbumine Eestist ja Baltimaadest. Suured investeeringud ei tasu ennast ära. Ja see on probleem, sest majanduskasv on eeldab investeeringuid eri liiki kapitali.

Millest kirjutab välismaa meedia:

Reuters vahendab, et USA president Barack Obama mõistis hukka vabariiklaste arvatava presidendikandidaadi Donald Trumpi avaldused Orlando massitulistamise kohta.
Trump kritiseeris varem Obamat selle eest, et viimane ei kasuta terminit „radikaalne islamiterrorism“ vägivaldsete islamistlike võitlejate kirjeldamiseks.

USA Florida osariigis Orlandos geiklubis 49 inimest tapnud Omar Mateeni naine teadis tema rünnakuplaanidest ning talle võidakse süüdistus esitada, teatas õiguskaitseorganite allikas teisipäeval.
Allikas ütles Reutersile, et kokku on kutsutud föderaalne vandekohus, mis võib Mateeni naisele Noor Salmanile juba kolmapäeval süüdistuse esitada.

Millist ilma lubatakse lähipäevadeks:


Täna hommikupoolikul on vähese pilvisusega ja sajuta ilm. Keskpäeval pilvkate tiheneb järk-järgult. Peale lõunat jõuavad Lõuna-Eestisse vihmapilved, mis kiiresti põhja-loode suunas liiguvad. Mõnel pool on sadu tugev. Kohati on äikest! Puhub ida- ja kirdetuul 3-9, pärastlõunal puhanguti 12, õhtul rannikul kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 17..23°C.

Homme on vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, paiguti on äikest. Puhub lõunakaare tuul 2-7 m/s, äikese ajal on tuul puhanguline. Õhutemperatuur on 18.. 23°C.

Eile enim loetud lood: