Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Eesti Päevaleht kirjutab, et Tallinna trammiliine hoiavad üleval ajast ja arust kontaktliinipostid, millest mitu on hiljuti pikali kukkunud. Kuigi on teada, kus elu ohustavad postid asuvad, pole neid võimalik kiirkorras välja vahetada, vaid nende vahetamiseks tuleb korraldada riigihange.

  • Uuringust selgub, et tööandjad tunnevad kvalifitseeritud tööjõust puudust, kuid ometi ei ole suur osa neist valmis välistudengitele praktikakohti pakkuma. Peamine põhjus, miks ettevõtted üldse endale praktikante võtavad, on lootus leida tulevikuks uusi töötajaid.
  • Edukaima skeemiga petsid Eesti kurjategijad välismaalastelt eelmisel aastal välja kokku ligi miljon eurot. Rahapesu andmebüroo (RAB) tutvustab hiljuti ilmunud aastaraamatus Eestisse jõudnud rahapesuskeeme, mida tasub teada kõigil, kes kasutavad internetti kas või ainult meilide lugemiseks ja kirjutamiseks.

Postimees kirjutab, et maksu- ja tolliamet (EMTA) hakkab senisest hoolikamalt kontrollima Lätist tulevaid autosid, et vaadata, kui suures koguses alkoholi Eestisse tuuakse ja kas see on mõeldud ikka oma tarbeks.

  • Nädalavahetusel Süüriat külastanud europarlamendi saadik Yana Toom (Keskerakond, Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liidu fraktsioon) ütles, et kavatses turvalisuse kaalutlustel Liibanoni-Süüria piirilt hoopiski tagasi pöörata.
  • Kuigi Venemaa võib NATOt süüdistada ähvardamises, on ilmselge, et neli pataljoni pole jõud, millega idanaabrile kallale tungida, märkis Marshalli Fondi Varssavi haru juht Michał Baranowski usutluses Postimehele.
Täna koguneb NATO-Vene nõukogu, arutelu keskendub Ukraina kriisile ja vajadusele täita Minski kokkuleppeid.
Õhtuleht kirjutab, et vaid üks minut muutis lõbusa sünnipäevapeo tragöödiaks. Kulus vaid üks minut, 60 armutult tiksunud sekundit, kuni toodi veest välja üheksa-aastane poiss. Vaid üks minut, kuni vanemad inimesed tormasid elustama last, kes enam ei hinganud. "See on meie seitsme tegevusaasta kõige traagilisem päev," ütleb Vudila mängumaa asutaja ja juhatuse liige Kajar Lember.
  • Profironija: turvaliselt ei saagi seda ala harrastada, aga õnnetused on sageli oma rumaluse tagajärg. Katuselt katusele roninud ja mitme meetri kõrguselt alla kukkunud noormees on on endiselt üliraskes seisundis haiglas. Profiparkuurija Ervin, kes koos sõpradega ülikõrge telemastigi otsa roninud, peab seda ränka õnnetust rumaluse tagajärjeks. "Väga ei soovitagi selle alaga alustada, sellega ei saa turvaliselt tegelda," ütleb ta algajatele katuseronijatele.
  • Kui olete ostnud kasutatud auto, siis võimaluse korral vältige sellega Eesti–Vene piiri ületamist, sest seal võetakse kahtluse korral teilt auto ära ja pärast mitme kuust ekspertiisi võib selguda seegi, et olete soetanud varastatud sõiduki.

Äripäeva allikate kinnitusel toimub juba lähinädalatel Eesti panganduses suurtehing kahe rivaali vahel, kuid tehingu sisus lähevad arvamused lahku. Tehingu osapooled on kaks Skandinaavia hiiglast Nordea ja DNB pank ning nende Balti harud. Ühe versiooni kohaselt ostab DNB Pank kogu Nordea Balti haru. Teine võimalus on, et DNB ja Nordea liidavad oma pikalt müügis olnud Balti harud üheks äriks.

  • Protsesside automatiseerimine annab ettevõttele võidu aja- ja tegevuskuludes, ent Eesti ehitusettevõtete probleemiks on Mercus Software'i juhatuse esimehe Valeri Tiigi sõnul Exceli kummardamine, kirjutab 13. juuli kuukiri Ehitus.
Teade autojuhile!
Reedel on 17..23°C, Kagu-Eestis kuni 25°C
Lubatakse valdavalt pilves ilma. Sajab vihma, kohati on sadu ja on äikest. Puhub kirde- ja idatuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 17, pealelõunal pöördub tuul Lõuna-Eestis kagusse ja lõunasse, äikesega kaasneb tugevamaid tuuleiile.