Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Eesti Päevaleht kirjutab , et mullu tööd alustanud riigikogu XIII koosseisu liikmed esitasid eelmisel aastal riigikogu kantseleile tasumiseks 295 lähetustega seotud kulutust. Riigikogu raamatupidamises on kirjas 56 sihtkohta, kuhu rahvasaadikud eelmise aasta jooksul jõudsid. Riigikogu uus koosseis kulutas mullu reisimisele kokku 263 724 eurot riigi raha.

  • Pikaajalise riigihangetevaidluste kogemusega advokaat Arne Ots ütles, et ühe pakkuja abiga korraldatud hange pole ebaseaduslik seni, kuni pole tõestatud, et see sama pakkuja asjast ka kasu sai. „Hankija peab tagama, et hange mitte ainult oleks aus, vaid ka näiks aus,” sõnas Ots.
  • TS Laevade juhi sõnul saab laeva õigel ajal liinile saata isegi siis, kui laev jõuab kohale viis päeva varem.

Postimees kirjutab, et kõrgete reformierakondlaste otsusel Tallinna Sadama korruptsioonipesa auditeerima palgatud advokaadibüroo Sorainen tegi ühele tööd andnud poliitikuist, Remo Holsmerile hilisemas eraviisilises kohtuvaidluses allahindlust, näitavad dokumendid.

  • Veeteede amet ja kultuuriministeerium tegutsesid ebaseaduslikult, kui sõidutasid ülemöödunud pühapäeva õhtul Nargenfestivali näitlejad Naissaarele.
  • Tallinna merepäevade mereparaadil osalejate arvu ei oska korraldajad ennustada, sest meretuuled on ettearvamatud ja nii ei tea keegi, kui palju Muhu väina regatil osalevaid aluseid paraadi ajaks kohale jõuab.
Täna saavad alguse tänavused Tallinna Merepäevad, mis prognooside kohaselt toovad nelja Tallinna sadamasse enam kui 130 000 inimest.
Merepäevade külastajaid ootab kolme päeva jooksul ees tihe programm koos kontsertide, meretegevuste ja erinevate töötubadega. Samuti oodatakse pealtvaatajaid uudistama suurt mereparaadi, mille raames liiguvad suured ja väiksemad laevad Piritalt Vanasadamasse.
Õhtuleht kirjutab, et kümme aastat on Andrus Villem oma sõnul Patarei süngete seinte vahel võõrustanud ka paljusid võimalikke investoreid, kelle abiga on loodetud sajanditevanusele merekindlusele ja hilisemale vanglale uus hingamine anda. Nüüd on aga otsustatud tema abist järsku loobuda, ilma et ühestki rikkast kosilasest oleks avalikult juttugi olnud. Andrus Villem ei vaidle vastu, et meie ajaloo totalitaarse ajajärgu ekstreemset hõngu siiani säilitanud Patareisse tuleks suhtuda igati heaperemehelikult. "Minge vaadake seal kolmanda korruse võlvlage, mis pudeneb lihtsalt alla," kurdab Villem. "See on kõik sellest, et Riigi Kinnisvara (RKAS) pole võtnud vaevaks läbi laskvat katust ära parandada, mis on ju nende ülesanne."
  • Veel mõni päev tagasi venisid järjekorrad maanteeameti Tallinna või Saue büroos isegi viie tunnini. Sellest võeti õppust. Lisatööjõu abil on nüüd sealsed sabad palju lühemad. Üks autojuht imestas: "Nõudsin veel töölt vaba päeva, aga nüüd sain 15 minutiga hakkama."

Äripäev kirjutab, et surm või raske kehavigastus tööpostil toob tööandjale kriminaalkaristuse ning jääb ilmselt tema hinge närima elu lõpuni, sest süüdi mõistetakse bossid tavaliselt tegematajätmiste eest. Eestis juhtub igal aastal üle 4000 tööõnnetuse. See tähendab umbes 12 õnnetust iga päev. See number peaks olema tööinspektsiooni hinnangul Eesti-suuruses riigis alla 10. Igal aastal registreeritakse aga ka 20-30 kuritegu, mis on seotud tööohutusnõuete rikkumisega.

  • Praeguse presidendivalimiste protsessi lihtsustamiseks tuleks kaotada esimene voor riigikogus, kirjutab Tartu Ülikooli võrdleva poliitika professor Vello Pettai. Iga viie aasta tagant seavad presidendivalimised Eesti ühiskonna küllaltki skisofreenilisse olukorda. Et president on kogu riigi ja rahva pea, viitab sellele, et tegemist peaks olema justkui kõige tähtsama poliitilise kohaga demokraatlikus Eestis.

Millest kirjutab välismaa meedia:

Prantsusmaal Nice'is kihutas veoauto hilisel õhtutunnil riigi rahvuspüha tähistanud rahvamassi hulka. Vähemalt 84 inimest hukkus, nende seas lapsi, kuni politseinikud tapsid ründajast veokijuhi.

The truck, "hit several people on a long trip" during the attack Nice,France. #PrayForNice https://t.co/jpj46tYszJhttps://t.co/0hmeWVUG2b

— Houston News (@abc13houston) July 14, 2016

this video shows people running away as a truck plowed through crowds in Nice - when will this stop? #PrayForNice 🇫🇷 pic.twitter.com/4PBhKv2B01

— antonio (@antoniodelotero) July 14, 2016

Millist ilma lubatakse nädalavahetuseks:

Tänast päeva saadab pilves selgimistega ilm. Ajuti sajab vihma ja on äikest, kohati on sadu tugev. Ennelõunal puhub kirde- ja ida tuul 7-12, rannikul puhanguti 15, mandril pöördub pärastlõunal lõunasse 3-10 m/s, saartel ja läänerannikul pöördub tuul loodesse 7-12, puhanguti 18 m/s. Õhutemperatuur on 18..23, idaosas kuni 26, saartel kohati 16°C.

Homme on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub edelatuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on 18..23°C.

Pühapäeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma, võib olla äikest. Puhub edelatuul 4-10, saartel ja rannikul puhanguti kuni 14 m/s, õhtul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 18..23°C.

Eile enim loetud uudised: