Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Täna toimub Tallinna Kalevi suurvõidu aastapäeva puhul ajalooline korvpallimatš
Tähistamaks 25 aasta möödumist Tallinna Kalevi võidust NSV Liidu korvpalli meistrivõistlustel toimub 2. juunil Saku Suurhallis suurejooneline spordishow, kus vastamisi lähevad Tallinna Kalevi ja Kaunas Žalgirise legendaarsed mängijad.
Eesti Päevalehest leiab täna intervjuu ühe maailma edukaima riskikapitalisti Tim Draperiga, kes rääkis Tallinnas toimunud tehnoloogiakonverentsil Latitude59, kuidas just Eesti esipoliitikud muudavad kogu maailma valitsemistavasid selliseks, mida keegi pole eales suutnud ette kujutada.
  • Vene duumasaadik Ilja Ponomarjov on kindel, et Putin on valmistunud selleks, et NATO-ga mõõtu võtta. Kui ta peaks tundma, et populaarsusest hakkab vajaka jääma, siis võib ta kergesti mingi provokatsiooni tekitada.
  • Prantsusmaa on keset kütusenappust ja ulatuslikke transpordiseisakuid vägivaldsemate reformivastaste meeleavalduste lainel: streigid ähvardavad jalgpalli EM-i lähenedes kaosega

Postimees kirjutab, et lähiaastail 71 miljoni euro eest nüüdisajastatav Eesti idapiir saab naaberriikidega sarnaselt erinõuetega piirivööndi, ütleb siseminister Hanno Pevkur (Reformierakond).

  • Eesti maksusüsteemile on kadunud ligi 40 000 noort, kes ei maksa riigile makse ja kellel pole seetõttu õigust ka nn tasuta arstiabile, selgub eile avaldatud konjunktuuriinstituudi uuringust.
  • Ida-Virumaal muldmetalle tootva Molycorp Silmeti juhatuse esimees David O’Brock sai kolm aastat tagasi päevapealt aru, et neil on suur probleem.

Õhtuleht räägib sellest, et Eesti Kunstiakadeemia nõukogu otsustas, et legendaarse animaatori Priit Pärna teeneid enam ei vajata. "Jabur! Mulle heideti ette, et minu süsteem on kitsarinnaline ja kapseldunud," ütleb Pärn. Rektor Mart Kalm aga tunnistab, et probleemiks oli ka tema abikaasa Olga, kelle palgalhoidmine käis koolile üle jõu.

  • Sageli looduses viibiv väikeettevõtja Alar ostis sääsetõrjesprei Ben’s 100. Kui sügishooaeg sai läbi, pani ta plastpudeli köögikappi järgmisi verejanuliste tiivulistega peetavaid lahinguid ootama. Kui ta hakkas nüüd sääsetõrjevahendit võtma, siis märkas üllatusega, et plastist bussikaart on üles sulanud ja kapis olevad asjad kleepuvad nagu liim.
  • Kus on Queeni solisti viimne puhkepaik? Seda, kus puhkavad maailma ühe meisterlikuma poplaulja ja säravama šõumehe maised jäänused, teab väidetavalt üksainus inimene. Ja temagi on andnud vaikimisvande.

Äripäev kirjutab, et poliitikutest on suurim laenukoormus sotsiaaldemokraat Ivari Padaril, kelle võlg on enam kui pool miljonit eurot. Suurimad sissetulekud on valdavalt Keskerakonna liikmetel.

  • Ümbrikupalga pooldajate hulk on aastaga kahekordistunud, selgus täna tutvustatud Eesti Konjunktuuriinstituudi varimajanduse uuringust.
  • Keskerakonna esimees Edgar Savisaar võttis hiljuti Põhja-Tallinna linnaosa vanemaks saanud Raimond Kaljulaidilt ning oma kunagiselt nõunikult Oleg Harlamovilt kokku 85 000 eurot uusi laene.

Millest kirjutab välismaa meedia:

Aita kaasa!
11. juunil Kadrioru pargis toimuv heategevuslik pardiralli on oma eesmärgist, 10 000 rallivast vannipardist, veel 6258 pardi kaugusel.
Associated Press kirjutab kurioosse loo sellest, kuidas Joan Lechleitner ja tema kihlatu Kerry Titus aitasid kaasa raharöövile poest, kus nad töötasid. Varastatud raha eest sai ostetud hiljem samast poest ka lotopilet, mis tõi paarikesele enam kui 1-millionilise lotovõidu. Poe omanik oli aga juba jaanuari kuus enne röövi paigaldanud poodi varjatud kaamerad, mis paljastavad röövlite isikuid aga ka lotopileti ostu. Lotovõitjatest kurjategijad peavad seega astuma kohtu ette 5. juulil.

Cops say couple used stolen cash to buy winning $1 million lottery ticket https://t.co/TIubcHGaBj— AP Eastern U.S. (@APEastRegion) June 1, 2016

Kolm USA õhujõudude pommitajat B-52 Stratofortress lendab neljapäeval Põhja-Dakota osariigis asuvast Minot’ õhujõudude baasist Suurbritannia kuninglike õhujõudude baasi Fairfordis, et osaleda USA Euroopa väejuhatuse õppustel BALTOPS 16 ja Saber Strike 16 ning USA Aafrika väejuhatuse õppusel Just Hammer.

Millist ilma lubatakse lähipäevadeks:


15..21°C
Laupäeval on oodata vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilma. Puhub põhjakaare tuul 4-10, rannikul puhanguti 14 m/s.
Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Õhutemperatuur on 22..28, rannikul kohati 16..19°C.

Homseks lubatakse vahelduva pilvisusega ilma. Mitmel pool sajab hoovihma, võimalik on äike. Puhub läänekaare tuul 3-9, õhtul põhjarannikul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on 21..26, rannikul kohati 17°C.

Eile enim loetud lood: