Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Uus loodav linnatänav ei tohi olla lai magistraal, vaid peaks sarnanema aasta eest rajatud Kalaranna tänavaga.
Jaak Juske, Eesti Päevaleht
Eesti Päevaleht aitab teha veidi lähemalt tutvust juba kaheksandat kuud Tallinna linnapea kohusetäitja rollis elava Taavi Aasaga. Tagasihoidlik on üks sobivamaid omadussõnu, mida Aasa iseloomustuseks kuuleb. Savisaarele meeldib istungitel nalja visata, aga Aas teeb seda vähe. Enda kiitmisest ei ole mõtet rääkidagi, samuti vabatahtlikult enda avalikkuse ette sättimisest. „Linnapea peaks kindlasti olema palju rohkem nähtaval kui mina,” tõdeb Aas ka ise.
  • Õiguskantsleri hinnangul võib kool õpilase nutiseadme konfiskeerida terveks koolipäevaks. Uuringutes väidetakse, et nutiseadmete kasutamine toob kaasa õpitulemuste halvenemise. Eesti koolides ei ole ühtset käitumismustrit, kuidas tohib nutiseadmeid tunnis kasutada.
  • Palgatõus sunnib Eestit nurka mängimise vältimiseks arenema. Palkade kasvu ja tootlikkuse kasvu vahel on praegu tasakaalustamatus.

Jaa! Ääretult hea meel, et Reidi tee/tänav on käima lükanud mõistliku debati - oleme valiku ees ja võime võtta... https://t.co/glyNVJo2qB— Yoko Alender (@YokoAlender) May 11, 2016

Postimees kirjutab, et Läänemere põhja planeeritav gaasijuhe Nord Stream 2 (NS2), mis peaks edastama maagaasi Venemaalt Vyborgist Saksamaale Greifswaldi ja valmima 2019. aasta lõpuks, lubab kõigile miljardeid eurosid kasumit.

  • Eesti Perearstide Selts (EPS) pole rahul äsja lõppenud tervisekeskuste projekti esimese taotlusvooru tulemustega, kuna nende arvates tegutsetakse vales järjekorras, keskendudes enne vormile, siis sisule.
  • Soome on juba mitu aastat madalseisus, kuid uut ühiskondlikku kokkulepet, kuidas majandusele hoog sisse saada ja tööturule rohkem paindlikkust tuua, pole seni sündinud ning reformidele ärgitav Juha Sipilä valitsus pole aasta jooksul tööturu osalistega kokkuleppele jõudnud.

Õhtulehes räägib Ants Laaneots, et otsest sõjalist rünnakut pole praegu mõtet karta, kuid selleks tuleb alati valmis olla, sest Baltikum on Venemaale strateegiliselt äärmiselt vajalik. Erukindralile tekitab muret meie Euroopa liitlaste vähene sõjaline võimekus ja meie endi tehtud valed otsused.

  • Ligi 115 aastat vana Russalka monument Kadriorus saab varsti kõvasti raputada, sest selle kõrval hakatakse ehitama Reidi tee algust. Et monumendi seisukorda kontrollida, valgustati monument eile erinevate aparaatidega läbi.
  • Riigikogu liige Artur Talvik vaidlustab Tallinna ringkonnakohtus halduskohtu otsuse, millega talle määrati poliitilise välireklaami keelu rikkumise eest ligi 200eurone trahv.

Äripäev kirjutab, et Tallinna linn ei näinud Tallinna Kaubamaja Grupi ettevõtete aktsiisikaupadega seotud müügimaksu edasisel vaidlusel kohtus mõtet. Küll aga jätkuvad vaidlused mitteaktsiisikaupade üle.

  • Walt Disney Co. on aastakümneid näinud kurja vaeva oma tuluallikate ja ärisegmentide mitmekesistamisega, et ehitada üles tõeline meediaimpeerium. Ometi, suurusele vaatamata, käib maailma suurima meelelahutusäriga viimasel ajal kaasas negatiivne kuvand.
  • Eesti ettevõtted kipuvad prognoosimise kohta arvama, et pole mõtet kohvipaksu pealt ennustada, kuid kasutades algoritme ehk matemaatilisi mudeleid, on minevikuandmetele tuginedes võimalik järgmisi samme ette arvata ja need ettevõtte kasuks tööle panna.

Millest kirjutavad välismaa väljaanded:

Despite sexual assault becoming a major problem in refugee hostels, Berlin is doing little. https://t.co/Wpckdqd4Qg via @SPIEGELONLINE— SPIEGEL English (@SPIEGEL_English) May 11, 2016

Spiegel kirjutab, et olukord põgenikke varjupaikades Berliinis on muutunud kriitiliseks. Naiste väärkohtlemine on läinud üle igasuguste piiride ning vaatamata rohketele abipalvetele valitsuse ja Angela Merkeli suunal, ei ole paraku suudetud teha selles vallas just ülemäära palju.

14..19 °C.
PLaupäeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma. Saju intensiivsus on suurem Lääne-Eestis. Puhub kagutuul 5-12 m/s.