Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Eesti Päevaleht kirjutab, et ka solvava postituse jagamist võib pidada selle postituse avaldamiseks, tõdeb jurist Maarja Pild. Paljudele võib tunduda, et internetis toimuv on kui midagi paralleelmaailmast ja päris eluga sellel seost ei ole, kuid jurist lükkas selle arvamuse ümber. Pild seletas, et postitamist võiks võrrelda näiteks Tallinna kesklinnas avaliku kõne pidamisega või ka kesklinna teadetetahvlile kirjaliku teate jätmisega.

  • Eesti Päevalehe reporter viis läbi eksperimendi, mille käigus mõõdeti inimeste kiirust viies kohas ja kõikides ületati lubatud sõidukiirust vähemalt 10 km/h. Aina rohkem autojuhte jääb politseile kihutamisega vahele. Hoolimata tõsiasjast, et piirkiiruse ületamine on peamine liiklusõnnetuste põhjustaja. Ometi valitseb eri uuringute järgi eestlaste hulgas endiselt mentaliteet, et 10 või 20 km/h üle pole probleem.

Postimees kirjutab, et puugihaigustest on Eestis teada-tuntud puukentsefaliit ja borrelioos, kuid mõned üksikud puugiliigid levitavad veel mitut vähem tuntud, kuid rasket haigust, mille korral võivad esineda pikem palavik, krambid, kopsupõletik, äge neerupuudulikkus ja verejooksud.

  • Eesti peaks muutma senist kurssi ja asuma toetama Krimmi annekteerimise järel Venemaa vastu kehtestatud majandussanktsioonide tühistamist, ütleb endine peaminister ja praegune transiidiärimees Tiit Vähi.

Õhtulehes räägib ärajooksnud lastega kakskümmend aastat tegelnud politseinik, et tihti on selle põhjuseks vanemate ükskõiksus. "Ma ei ole sind kunagi tahtnud," meenutab kodust puberteedieas ära jooksnud naine ema öeldut. Just selline suhtumine on üks põhjusi, miks politsei sai ainuüksi eelmisel aastal 2492 teadet kadunud laste kohta.

  • Samuti on juttu sellest, et jalakäijad on ohus, sest ohutussaared on jäänud liiga väikseks. Jalakäijad seisavad rahvast täis ohutussaarest rohkem kui meetri kaugusel sõiduteel, kui läheneb linnaliinibuss. Kostub signaal, rohelise tule ootajad võpatavad ja kiirustavad ehmunult eest ära. Buss saab sõitu jätkata, kuid aknast paistev bussijuhi nägu väljendab kõike muud kui rõõmu ja rahulolu. Tallinnas Viru keskuse juures, Hobujaama, Laikmaa ja Narva maantee ristumiskohal püüavad iga päev tipptunnil rohkem kui 20 inimest ennast mahutada mõne ruutmeeti suurusele alale.

Äripäevas kirjutab FinanceEstonia juhatuse esimees Rauno Klettenberg, et Üks loogiline, kuid ilmselt mitte lihtne samm on meelitada osa Suurbritanniast lahkuda plaanivatest ettevõtetest Eestisse. Mõjupiirkonnad nii finantsvaldkonnas kui ka majanduses tervikuna jaotatakse vähemalt osaliselt Euroopas ümber. Suurbritannia valijate otsus lahkuda Euroopa Liidust tähendab muuhulgas seda, et osa ettevõtteid ja pakutavaid teenuseid võib Londonist ära liikuda.

  • Maailmapangas ja Morgan Stanley's palgal olnud tippökonomist Andy Xie kritiseerib Hiina majandusmudelit ja ennustab sellele peatset kokkukukkumist. Xie tõusis teravalt avalikkuse ette kümmekond aastat tagasi, mil ta otsustas Morgan Stanley'st lahkuda seoses panga ühe vastuolulise siseraportiga, mis avalikkuse ette lekkis. Nüüd töötab Xie sõltumatu analüütikuna Shanghais ning kuulub nende häälekate analüütikute hulka, kes ennustavad Hiina majandusele peatset kollapsi.

Millest kirjutab välismaa meedia:

Politsei ja meedikud teatasid pühapäeva õhtul, et Bagdadi tabanud kahes autopommiplahvatuses hukkunute arv on tõusnud 115 inimesele. Vigastatuid on umbes 200, vastutuse võttis terrorirühmitus ISIS. Tegu on tänavuse aasta ohvriterohkeima rünnakuga Iraagis. Karrada linnaosas asunud peamist rünnakupaika külastanud peaminister Haider al-Abadi pidi sealt kiiresti lahkuma, sest vihased elanikud loopisid tema autot kivide ja pudelitega.

Millist ilma lubatakse lähipäevadeks:

Kolmapäeval on 16..21°C
Kolmapäeval jääb madalrõhkkond Põhja-Euroopa kohale tiirlema ja selle servas on öösel sajuhooge harvem, päeval aga laialdaselt. Edela- ja läänetuul pisut rahuneb. Õhutemperatuur on öösel 7..11.
Täna päeval sajab hoovihm. Puhub tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10..15, päeval 18..21°C.

Teisipäeva öö on suurema sajuta. Päeval on madalrõhkkonna mõju taas tugevam ja saju võimalus tõuseb uuesti üle 50-60%. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 8..14, päeval 16..21°C.

Eile enim loetud lood: