Millest kirjutavad tänased päevalehed:

Eesti Päevaleht räägib, et Harku kinnipidamiskeskuse psühholoogi leping peatati päev pärast PPA kritiseerimist. „Uskusin, et elan riigis, kus rumaluse naeruvääristamise eest ei karistata,” nendib psühholoog Urve Kaur.

Taavi Rõivas on teisipäeval Saksamaa Liiduvabariigi kantsleri Angela Merkeli kutsel töövisiidil Berliinis.
Peaminister osaleb pärastlõunal Saksamaa valitsuskabineti väljasõiduistungil Mesebergis, et tutvustada Eesti e-riigi ehitamise ning küberjulgeoleku alast kogemust ja korraldust.
Postimees räägib tänases lehes muuhulgas ka Sillamäe traagilises tulekahjus pere ema ja noorema lapse kaotanud perest. Laupäeval kaotas 36-aastane Maksim kohutavas tulekahjus oma naise Viktoria ja tillukese tütre Nastja. Perele on läinud appi paljud head inimesed ja tuge pakub ka linn.
  • Riigikogu Tallinna Sadama uurimiskomisjon jõudis seitse kuud kestnud töö tulemusel järeldusele, et riigi üht olulisemat ettevõtet on poliitiliste huvide tõttu aastaid puudulikult juhitud.
  • 100 päeva presidendivalimisteni ehk viimased paar nädalat on toonud Siim Kallase, Marina Kaljuranna, Jaak Jõerüüdi ja Urmas Paeti kõrvale Keskerakonnast Mailis Repsi, Peeter Ernitsa ja Marina Riisalu, mõttemängu peavad sotsiaaldemokraat Eiki Nestor ja Keskerakonna juht Edgar Savisaar.

Õhtuleht jagab lugu sellest, kuidas teismelise lapse ema võõrutas lapse telefonist ja soovitab seda teistelegi. "Ma tegin oma elu kõige jõhkrama teo ja palusin lapsel oma telefon mulle anda," kirjeldab ema hetke, kui ta taipas, et tema lapsel on raske nutisõltuvus. Ehkki telefoni äraandmist saatsid pisarad, ei kulunud nädalatki, kui ema märkas, et oli saanud tagasi varem kui koopas elanud ja omavahelist suhtlust vältinud lapse.

  • Helimees Kerdo Mölder: Normann oli laval täiesti kaine. "Normann oli nii purjus, et ei suutnud kingapaelugi kinni siduda. Ime, et üldse püsti seisis," pahandab saaremaalane, kes nädalavahetusel Kuressaares Henrik Normanni monotükki vaatas. Tõsi on see, et osa publikust jalutas üldse saalist arusaamatuses minema ja nõudis piletiraha tagasi.
  • Tallinnas olid teatrikeskuses Vaba Lava katsed Hanna-Liina Võsa sügisest avatavasse muusikakooli. Laulja üllatuseks tuli sinna nii palju noori, et see tegi omajagu peavalugi. Juba enne esimest katsepäeva avastati, et registreerimisvorm lasi eespool olijate nimesid kustutada. Hanna-Liina Võsa kinnitas, et sooviavaldajate vahel tekkis registreerimisel tõepoolest väike segadus, kuid see sai kiiresti lahendatud.

Äripäev kirjutab, et Soome mobiilimängu Angry Birds (vihased linnud) ainetel valminud joonisfilm linastus läinud nädalavahetusel edukalt nii USAs kui Hiinas, tõugates USAs piletimüügi tulult esikohalt Kapten Ameerika.

  • Iirimaa odavlennufirma Ryanair puhaskasumi kasv oli lõppenud majandusaastal küll märkimisväärne, kuid viimase kvartali tulemuste ning juhtkonna väljaütlemiste põhjal saab tuleval aastal näha suurt aeglustumist.

Millest kirjutavad välismaa väljaanded:

BBC News vahendab, et vahemerre kukkunud EgyptAiri reisilennuk ei teinud enne kadumist ootamatuid pöördeid ega muutnud suunda, väitis Egiptuse kõrgetasemeline lennundusametnik. Kreeka kaitseminister on aga väitnud, et lennuk pööras vahetult enne allakukkumist 90 kraadi vasakule ning tegi siis 360-kraadise pöörde paremale. EgyptAiri Airbus A320 oli 66 inimesega pardal teel Pariisist Kairosse, kui kadus ööl vastu neljapäeva radariekraanidelt.

EgyptAir Flight 804 didn't swerve before crash, says Egyptian aviation official https://t.co/TO37INl48y— TIME.com (@TIME) May 24, 2016

Times kirjutab, et Venezuela suhkruvarud on niivõrd napid, et Coca-Cola ja teiste magustatud jookide tootmine ei ole hetkel võimalik ja on ajutiselt peatatud.

Venezuela's economic crisis means there's now not enough sugar to make Coca-Cola https://t.co/dkAtUUsni5— TIME.com (@TIME) May 24, 2016

Millist ilma on oodata lähipäevil:


Õhutemperatuur on 18..24, rannikul kohati 15°C
Neljapäeval on oodata vähese ja vahelduva pilvisusega ilma. Kohati sajab hoovihma, saju võimalus on suurem Ida-Eestis. Puhub valdavalt loodetuul 2-8 m/s.
Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Ennelõunal puhub valdavalt idakaare tuul 1-6, pealelõunal kirde- ja põhjatuul 3-8 m/s. Õhutemperatuur on 20..25, rannikul kohati 15..19°C.

Homseks lubatakse vähese ja vahelduva pilvisusega ilma. Kohati võib sadada hoovihma. Puhub põhjakaare tuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 19..25, rannikul kohati 16°C.

Eile enim loetud uudised: